Σεισμός σοκ 5,2 Ρίχτερ στην Νικαράγουα

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός σοκ 5,2 Ρίχτερ στην Νικαράγουα

Σεισμική δόνηση που σόκαρε τους κατοίκους σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νικαράγουας στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ταρακουνήθηκαν για τα καλά πολλές περιοχές. Τι λένε ωστόσο οι πληροφορίες;

Αποτέλεσμα του σεισμού να ταλαντευθούν και να ταρακουνηθούν κτίρια ως την πρωτεύουσα της χώρας Μανάγκουα, πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Κατά το USGS, το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, ο σεισμός είχε ισχύ 5,1 βαθμών και επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 49 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τη Μασατσάπα. Ωστόσο, όσον αφορά την Ελλάδα, μεγάλη είναι η ανησυχία για την Κρήτη. Σημειώθηκε ξανά σεισμός. Πόσα Ρίχτερ όμως αυτή τη φορά;

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ Νικαράγουα

Πηγή: iefimerida.gr

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ - Που "χτύπησε";

Έσκασε ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ, με τους κατοίκους του νησιού να εκφράζουν την ανησυχία τους. Που "χτύπησε" όμως και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες; Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα έγιναν γνωστά.

Ο σεισμός σημειώθηκε στη Νεβάδα των ΗΠΑ, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 60 δυτικά της πόλης Τονόπα. Το εστιακό βάθος εκτιμάται σε περίπου επτά χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για θύματα ή ζημιές. Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε χθες και στην Αθήνα. Δείτε εδώ τις πρώτες πληροφορίες από τη σεισμική δόνηση που «χτύπησε» την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά και ευρύτερα στην Καλιφόρνια, όπως αναφέρει και το athensmagazine.gr

Σεισμός Κρήτη

Πέρα από τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε ένας και στη Θεσσαλονίκη

Σεισμός έσκασε πριν λίγο στην Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ταραχή στην περιοχή. Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το συμβάν που έθεσε σε επαγρύπνηση την πόλη;

Ο σεισμός 2,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στο νομό Θεσσαλονίκης, έγινε αισθητός και στη Χαλκιδική. Η δόνηση καταγράφηκε στις 19:23, 22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της συμπρωτεύουσας.

Ενώ, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 7,8 χιλιόμετρα. Αν και ο σεισμός ήταν αισθητός δεν προκλήθηκε καμία ζημιά όπως αναφέρει το athensmagazine.gr Δείτε εδώ και σε ποιο νησί της χώρας είχαμε σήμερα σεισμική δόνηση.