Σεισμός στην Μυτιλήνη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σεισμός στην Μυτιλήνη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός έντασης 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σήμερα λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι (13:53) στο θαλάσσιο χώρο 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Μυτιλήνης, μπροστά από την είσοδο του κόλπου της Γέρας.

Η σεισμική ένταση με εστιακό βάθος 16,2 χιλιομέτρων έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη της Μυτιλήνης, χωρίς, ωστόσο, να έχουν αναφερθεί ζημιές. Ωστόσο, χαμός σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη, αφού οι σεισμικές δονήσεις είναι πολλές. Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για το γεγονός; Θα συνεχιστεί η σεισμική δραστηριότητα; Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Σεισμός Μυτιλήνη

Νωρίτερα της Μυτιλήνης σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέος σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη όπου ταρακουνήθηκε και χθες. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα λένε οι πληροφορίες. Πόσα τα Ρίχτερ και που ακριβώς έγινε η σεισμική δόνηση;

Συγκεκριμένα ο σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης. Ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια από την Κρήτη και 102 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το εστιακό βάθος ήταν δυο χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός στη νότια πλευρά του νησιού. Σεισμός έγινε όμως και προχθές στην Κρήτη, όπως σας προαναφέραμε. Δείτε εδώ αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν η δόνηση που "ταρακούνησε" το νησί.

Πριν την Κρήτη και την Μυτιλήνη είχαμε και σεισμό 3,4 Ρίχτερ στην Λευκάδα

Ειδικότερα σύμφωνα και με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται στα 18 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας.

Παράλληλα, σύμφωνα και με τις ίδιες πληροφορίες το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

μέτρηση σεισμού