Έκτακτο: 3 νέα κρούσματα - Στους 168 οι νεκροί

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκτακτο: 3 νέα κρούσματα - Στους 168 οι νεκροί

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Μέσα από τις δηλώσεις του, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 3 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και 2 νέους θανάτους, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 168.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 2.853 κρούσματα του ιού, με το 55% να είναι άνδρες, και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες.

Αυτή τη στιγμή, 21 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από αυτούς, οι 8, δηλαδή το 32% είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη. Το 95,2% είναι ηλικιωμένοι ή έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Παράλληλα, 98 συμπολίτες μας έχουν εξέλθει από ΜΕΘ. Όσον αφορά τους νεκρούς, οι οποίοι έφτασαν τους 168, οι 49 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 76 έτη. Το 94% ήταν ηλικιωμένοι ή είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί, 144.078 τεστ, ενώ πρέπει οπωσδήποτε να ρίξετε μια ματιά στη σημαντική ανακοίνωση που έγινε για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Δείτε τη εδώ.

Παρακάτω σας έχουμε live την καθιερωμένη ενημέρωση που πραγματοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και τον Σωτήρη Τσιόδρα, με σκοπό να ενημερώσει για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νέους θανάτους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο 24ωρο στην χώρα.

Δείτε live την ενημέρωση

Μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων, ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για το δεύτερο κύμα του ιού

«Ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην ίδια κανονικότητα και όχι σε μια νέα κανονικότητα καθώς η πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην ενημέρωση για την πορεία του ιού, κατά την οποία ανακοίνωσε 3 νέα κρούσματα και 168 θανάτους συνολικά.

Ο κ. Τσιόδρας, ωστόσο, τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί και να υπάρχει επαγρύπνηση, προσθέτοντας ότι «όταν βλέπεις αυξημένο αριθμό στους δείκτες αναγκάζεσαι και ίσως αναγκαστούμε στο μέλλον να επαναφέρουμε κάποια μέτρα».

Στο ενδεχόμενο για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας και κάλεσε σε αποφυγή των κλειστών χώρων.

«Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, το απαγορευτικό οδήγησε σε μείωση σε πολλές χώρες που όμως ήδη ετοιμάζονται για δεύτερο κύμα» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.