Άναψαν τα "αίματα" στη Βουλή - Βουλευτές κόντεψαν να παίξουν ξύλο

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Άναψαν τα

Στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής φαίνεται πως άναψαν τα "αίματα", όταν δύο βουλευτές λογομάχησαν και μάλιστα κόντεψαν να παίξουν ξύλο. Ο λόγος για τον Παύλο Πολάκη και τον Κώστα Κυρανάκη, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε ένα "άγριο" σκηνικό.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το επεισόδιο ξεκίνησε με φραστικές αντεγκλήσεις ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη όμως παραλίγο να οδηγήσει ορισμένους να πιαστούν στα χέρια, πυροδοτώντας μεγάλη ένταση.

Ένταση επικράτησε και ανάμεσα στον Γιάννη Πρετεντέρη και τη Φώφη Γεννηματά. Δείτε εδώ το σχόλιο του δημοσιογράφου που εξόργισε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Πολάκης Κυρανάκης ένταση

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Πολάκης, ο οποίος έχει τσακωθεί το ίδιο άγρια στο παρελθόν στο Κοινοβούλιο, ενοχλημένος από το περιεχόμενο των ερωτήσεων του Κώστα Κυρανάκη, τον αποκάλεσε «προβοκάτορα» και δήλωσε πως αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις του.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Κυρανάκη ο οποίος του απάντησε σε αντίστοιχο ύφος και λεξιλόγιο «είσαι κότα λυράτη».

Πηγή: athensmagazine.gr

Ένταση επικράτησε χθες στη Βουλή και με τις σπόντες που ακούστηκαν για τη Νίκη Κεραμέως

Ένα αδιανόητο "καρφί" ακούστηκε στην Βουλή, από την Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία χωρίς να προσέξει πως το μικρόφωνό της ήταν ανοικτό, αναφέρθηκε στην Νίκη Κεραμέως ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο και είπε πως μέχρι στιγμής τα έχει κάνει σκ@@α και πως θα τη σκίσει.

Με αρκετά απρόοπτα ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την επέκταση του κατηγορητηρίου του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η σημερινή μέρα λοιπόν τη Βουλή είχε τα πάντα, από το… λάθος του βουλευτή της ΝΔ, Σταύρου Καλογιάννη που εκ παραδρομής έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη χωρίς προηγουμένως να το βάλει μέσα σε σφραγισμένο φάκελο, μέχρι και τα «γαλλικά» που εκτόξευσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου νομίζοντας ότι τα μικρόφωνα της αίθουσας είναι κλειστά και πως όσα λέει στο τηλέφωνο δεν θα ακουστούν στο πανελλήνιο μέσω του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής.

Αρνητικά σχόλια δέχθηκε η Νίκη Κεραμέως και πριν από λίγες μέρες στο Twitter. Δείτε εδώ το "άγριο" κράξιμο στην υπουργό παιδείας.

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ήταν έξαλλη με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Κάνουν πρότυπο την Πλάκα. Τι μπλέκουν τα πειραματικά με τα πρότυπα; Τα έχει κάνει σ@@@ά. Θα γίνει χαμός, θα την σκίσω. Σε κλείνω για είμαι ψηφολέκτης», ακούγεται να λέει με τα μικρόφωνα ανοιχτά!

Η απάντηση που δίνει η Νάντια Γιαννακοπούλου

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μετά τον σάλο, έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook, αναφέροντας: “Σήμερα ακούσατε σε ζωντανή σύνδεση τα …”γαλλικά” μου.

Ο “δαίμων” του μικροφώνου είναι αμείλικτος. Εξέφρασα – με ανθρώπινο εκνευρισμό, είναι αλήθεια – την αντίθεσή μου σε ρυθμίσεις της κυρίας Κεραμέως, που δεν φαίνεται να τα έχει καθόλου καλά με το διάλογο. Δεν ήθελα να θίξω πρόσωπα και θεσμούς, όπως ποτέ δεν το έχω κάνει μέχρι και σήμερα. Mea Culpa για το ύφος, όμως για την ουσία : οι απαράδεκτες επιλογές της κυρίας Κεραμέως παραμένουν και θα τις συζητήσουμε στη Βουλή αναλυτικά…”.

Σήμερα ακούσατε σε ζωντανή σύνδεση τα ..."γαλλικά" μου. Ο "δαίμων" του μικροφώνου είναι αμείλικτος. Εξέφρασα - με...

Posted by Konstantina Nadia Giannakopoulou on Wednesday, May 20, 2020

Πηγή: eleftherostypos.gr