Αυτός είναι ο λόγος που αποσύρονται τα talk της Johnson & Johnson

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Αυτός είναι ο λόγος που αποσύρονται τα talk της Johnson & Johnson

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν οι γονείς στην ανάκληση των προϊόντων talk της Johnson & Johnson. Η εταιρεία ανακοίνωσε ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που αποσύρονται και τι έχει συμβεί τελικά με αυτά.

Η ανακοίνωση της Johnson & Johnson

«Στην Johnson & Johnson, λάβαμε την απόφαση να διακόψουμε τις πωλήσεις της βρεφικής πούδρας Johnson’s με βάση το ταλκ, μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η απόφασή μας αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης αξιολόγησης και προτεραιοποίησης του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας, με αφορμή την πανδημία του COVID-19.

Η ζήτηση της βρεφικής πούδρας Johnson’s με βάση το ταλκ έχει μειωθεί στη Βόρεια Αμερική, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών. Παράλληλα, όμως οφείλεται στη μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με την ασφάλεια του προϊόντος, αλλά και στο συνεχόμενο μπαράζ παραπλανητικών διαφημίσεων που αφορούν στη δικαστική υπόθεση των ΗΠΑ. Ωστόσο ο ΕΦΕΤ εξέδωσε και μια σημαντική ανακοίνωση που σας αφορά για τα τρόφιμα και τον κορωνοϊό. Τι πρέπει να προσέξετε αυτή την περίοδο;

Η βρεφική πούδρα Johnson’s με βάση το ταλκ είναι ένα προϊόν που πωλείται κυρίως εκτός ΗΠΑ (το 2019 το 84% των συνολικών πωλήσεων πραγματοποιήθηκαν εκτός ΗΠΑ), αντιπροσωπεύοντας μόνο το 0,5% της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Εταιρείας στον τομέα του Consumer Health.

Η Johnson & Johnson παραμένει απόλυτα βέβαιη για την ασφάλεια της βρεφικής πούδρας Johnson’s με βάση το ταλκ. Η Εταιρεία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το προϊόν σε όλες τις μελλοντικές δικαστικές διαδικασίες. Όλες οι προσφυγές εναντίον της Εταιρείας που έχουν τελεσιδικήσει, έχουν απορριφθεί».