Κορωνοιος: Στα 171 τα θύματα στην Ελλάδα

Κατέληξε και ένας άνδρας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοιος: Στα 171 τα θύματα στην Ελλάδα

Στους 171 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό, καθώς κατέληξε 89χρονος. Τα θύματα μέρα με την ημέρα αυξάνονται στην χώρα μας.

Ο ηλικιωμένος άνδρας εξέπνευσε στις 8:54 το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 19 εκ των οποίων αφορούν γνωστές συρροές κρουσμάτων και είναι κρούσματα που διαπιστώθηκαν κατά την ιχνηλάτηση ήδη γνωστών στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στην Αμερική, επικρατεί θρήνος στον Λευκό Οίκο. Πέθανε ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο. Δείτε εδώ τι λένε οι πληροφορίες.

Μπορεί στην Ελλάδα τα θύματα να έχουν φτάσει τα 171 ωστόσο χωρίς καραντίνα θα έρχονται οι τουρίστες

Μέσα από δηλώσεις που έκανε ο υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανακοίνωσε πως με την κρίση του κορωνοϊού να έχει καταλαγιάσει, οι τουρίστες θα έρχονται στην Ελλάδα, χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα ή να κάνουν τεστ.

Όπως είπε πρώτο βήμα αποτελεί η έναρξη του εσωτερικού τουρισμού την 1 Ιουνίου με το άνοιγμα των camping και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Τα υπόλοιπα καταλύματα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Ο τουρισμός εξωτερικού θα αρχίσει από τις 15 Ιουνίου, οπότε θα απελευθερωθεί η είσοδος επισκεπτών από περίπου 20 χώρες. Θα αφορά επισκέπτες με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, ενώ θα αξιολογούνται και κριτήρια όπως: Οδική πρόσβαση, Μεσαίας απόστασης αεροπορικώς, Ομογενειακές κοινότητες.

Πριν από λίγη ώρα, κυκλοφόρησε και η ενημέρωση του υπουργείου υγείας για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Δείτε εδώ τα νούμερα που σημείωσε ο ιός στη χώρα μας.

Χάρης Θεοχάρης μέτρα για τουρισμό

Ένα δεύτερο κύμα χωρών θα προστεθεί την 1η Ιουλίου, από το οποίο θα εξαιρεθούν μόνο χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Η σταδιακή άρση των υπόλοιπων εξαιρέσεων ορίστηκε για τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη η «απελεύθερωση» των επισκεπτών από όλα τα αεροδρόμια από 1ης Ιουλίου θα γίνει από όλες τις χώρες με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις με επιδημιολογικά κριτήρια.

Όπως είπε o υπουργός, θα καθοριστεί η λίστα των χωρών και εξήγησε ότι «απελευθέρωση» σημαίνει είσοδος χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα, αλλά θα υπάρχει δικαίωμα για δειγματοληπτικά τεστ.

Πηγή: eleftherostypos.gr