Έκτακτο: 2 νέα κρούσματα - Στους 171 οι νεκροί

Η ενημέρωση του Υπουργείου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκτακτο: 2 νέα κρούσματα - Στους 171 οι νεκροί

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Μέσα από την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, έγινε γνωστό πως καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ από την άλλη δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να παραμένει στους 171.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, είναι 2.838, με το 55,2% να είναι άνδρες και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες.

Συνολικά, 19 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη. Οι έξι είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84,2% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 100 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ενώ ο κορωνοϊός συνεχίζει να κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας, οι Αθηναίοι δείχνουν να τον έχουν ξεχάσει και να συνωστίζονται στο κέντρο. Δείτε εδώ εικόνες από τη λαοθάλασσα που σχηματίστηκε χθες βράδυ.

Σήμερα δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι 171. Το 29,2% ήταν γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 76 έτη. Το 94, 7% ήταν ηλικιωμένοι ή είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 153.963 τεστ.

Παρακάτω σας έχουμε live την καθιερωμένη ενημέρωση που πραγματοποιείται από το Υπουργείο Υγείας , με σκοπό να ενημερώσει για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νέους θανάτους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο 24ωρο στην χώρα.

Δείτε live την ενημέρωση

Πέρα από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, ανησυχία έχει ξεσπάσει και για την υγεία του γνωστού μπασκετμπολίστα που έχει κορωνοϊό

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση, πως ένας από τους θρύλους του NBA, που έγραψε το όνομά του στην ιστορία της λίγκας με χρυσά γράμματα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο ίδιος, μέσα από επίσημη ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό το γεγονός.

Ο θρύλος του ΝΒΑ, Πάτρικ Γιούιν, αποτέλεσε ένα από τα θύματα του επικίνδυνου ιού, γεγονός που επιβεβαίωσαν από κοινού τόσο ο ίδιος όσο και το Τζόρτζταουν, στο οποίο εργάζεται ως προπονητής από το 2017.

Ο 57χρονος Γιούιν τοποθετήθηκε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter για το γεγονός, σημειώνοντας: «Βρέθηκα θετικός στον κορονοϊό. Ο ιός είναι σοβαρός και δεν πρέπει να τον παίρνετε χαλαρά. Θέλω να ενθαρρύνω τους πάντες να μείνουν ασφαλείς και να φροντίζουν τους αγαπημένους τους». Ο Γιούιν τέθηκε σε απομόνωση σε νοσοκομείο της περιοχής του Τζόρτζταουν.

Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει και τα 12 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη Λάρισα. Δείτε εδώ τις πρώτες πληροφορίες.

Πάτρικ Γιούιν κορωνοϊός

Ο Πάτρικ Γιούιν έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία στο ΝΒΑ, όντας μέλος του Ηall of Fame από το 2008. Αγωνίστηκε στο ΝΒΑ για 15 χρόνια, με το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του να τον βρίσκει στους Νικς, ενώ φόρεσε της φανέλα των Σούπερσονικς και Μάτζικ, έχοντας κατά μέσο όρο 22.8 πόντους, 10.4 ριμπάουντ και 2.7 κοψίματα.

Πηγή: ethnos.gr