Στους 172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ένας ακόμα άνθρωπος κατέληξε

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Στους 172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Μεγαλώνει κι άλλο η λίστα με τους νεκρούς στην Ελλάδα καθώς είχαμε ακόμα ένα θύμα του κορωνοϊού στην χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό τώρα να αγγίζει τους 172.

Τους 172 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας άφησε την τελευταία της πνοή μια 82χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ηλικιωμένη είχε εισαχθεί στην ΜΕΘ στις 17 Απριλίου και κατά πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Την Κυριακή το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει μόλις δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα με το σύνολό τους να ανέρχεται στα 2.878.

O Πτέραρχος Δημητρης Χατζηγεωργίου τόνισε ότι έχουν καταγραφεί 340.000 θάνατοι παγκοσμίως. Για την Ελλάδα ανακοινώθηκαν 2 νέα κρούσματα στη χώρα και 2.838 συνολικά ενώ 100 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ

Για το άνοιγμα εστιατορίων είπε ότι πρέπει να συμβεί με λογική και με προσοχή και δεν σημαίνει ότι ξαναγυρνάμε στις παλιές μας συνήθειες. Επίσης επανέλαβε ότι υπάρχουν όρια στον επιτρεπτό αριθμό ατόμων ανά τραπέζι και ότι είναι καλύτερα να πάμε στα εστιατόρια με την οικογένεια μας και όχι με άτομα που έχουμε να δούμε καιρό. Επίσης στάθηκε πολύ στο ότι θα πρέπει να επιλέγουμε στο σωστό κατάστημα δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο αν τηρούνται τα μέτρα πρόληψης.

Για τα δημοτικά σχολεία τόνισε «ότι το άνοιγμα τα δεδομένα δεν είναι πολύ ισχυρά, όμως υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που μας λένε ότι πρέπει να ανοίξουμε. Επιδημιολογικά πάμε πολύ καλά. Το R είναι πολύ κάτω από το μηδέν. Τα παιδιά κινδυνεύουν πολύ λίγο από τον κορωνοϊό και δεν μεταδίδουν σε μεγάλο βαθμό τον ιό. Για αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Tα επιδημιολογικά στοιχεία είναι καλά, προσαρμοζόμαστε στην καθημερινότητα μας, αύριο οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά σχολεία. Επαναλειτουργούν από Δευτέρα οι δομές πρόνοιας για παιδιά και ηλικιωμένους. Συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων εξωτερικού και όλα τα δείγματα μέχρι στιγμής αρνητικά». Να σημειωθεί ότι είχαμε και μια εξέλιξη στην Λάρισα όπου και εντοπίστηκαν νέα κρούσματα. Δείτε εδώ όλα όσα λένε οι πληροφορίες. Πόσα είναι;

Πηγή: eleytherostypos.gr

Από τους 172 νεκρούς του κορωνοϊού στην Ελλάδα στον συναγερμό που σήμανε με τον ιό στο Δημόσιο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, μια 55χρονη δημόσια υπάλληλος επισκέφτηκε τον γιατρό της υπηρεσίας της λέγοντάς του πως για έξι ημέρες έχει πυρετό, διάρροια και αισθάνεται μεγάλη κόπωση. Με τη σειρά του την ενημέρωσε πως είναι συμπτώματα κορωνοϊού.

Στη συνέχεια της υπογράμμισε πως πρέπει να παραμείνει στο ιατρείο του προκειμένου να καλέσει τον ΕΟΔΥ, αλλά και να πραγματοποιηθεί απολύμανση στο γραφείο της. Η 55χρονη φέρεται να είπε ότι δεν είχε κάτι σοβαρό και έκανε γνωστή την πρόθεσή της να φύγει. Τότε ο γιατρός της υπηρεσίας επέμεινε να παραμείνει εκεί, λέγοντας μάλιστα ότι ίσως χρειαστεί να γίνει απολύμανση και σε όλους τους χώρους της υπηρεσίας που απασχολεί περισσότερους από χίλιους υπαλλήλους.

Η ίδια στη συνέχεια είπε στον γιατρό ότι είχε επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ, μια βδομάδα πριν και της είπαν να μην ανησυχεί. Στη συνέχεια ο γιατρός τηλεφώνησε ο ίδιος στην ΕΟΔΥ και μετά από λίγο κατέφθασε στην υπηρεσία ασθενοφόρο, προκειμένου να την παραλάβει. Μέσα στο ασθενοφόρο, στο δρόμο προς το νοσοκομείο, η 55χρονη φέρεται να είπε στο πλήρωμα ότι δεν θέλει να πάει στο νοσοκομείο γιατί δεν έχει τίποτα. Στην ερώτηση, από το προσωπικό του ΕΚΑΒ, για τον τρόπο που μετακινείται τις τελευταίες μέρες, η γυναίκα απάντησε ότι πραγματοποιεί τις μετακινήσεις της με τον Προαστιακό.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο ΚΑΤ οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο ώστε να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις που πρέπει. Η ίδια επέμενε επιθυμεί να φύγει με τους γιατρούς να μην μπορούν αν την μεταπείσουν, με αποτέλεσμα να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση και να φύγει.

Αργότερα, έγινε η αναζήτησή της, από τις υγειονομικές Αρχές και όπως προέκυψε είχε ξεχάσει το κινητό της στην υπηρεσία όπου δουλεύει. Στην προσπάθεια αυτή διαπιστώθηκε ότι η υπηρεσία δεν είχε όλα τα στοιχεία της για να επικοινωνήσει μαζί της. Μάλιστα το ένα σταθερό τηλέφωνο που είχε δηλωθεί από την 55χρονη ήταν λάθος και επί πέντε ώρες έψαχναν τα ίχνη της. Για όλα αυτά ενημερώθηκε ο διοικητής του ΚΑΤ ο οποίος με προσωπικές του ενέργειες επικοινώνησε τόσο με την υπηρεσία της κυρίας και με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Ο διοικητής του ΚΑΤ είχε στείλει μήνυμα στο κινητό της λέγοντάς της να επικοινωνήσει μαζί του. Περίπου στις 17:00 η 55χρονη εντοπίζεται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η παθολόγος του ΚΑΤ που είχε υποδεχτεί την 55χρονη στον χώρο αναμονής των ύποπτων κρουσμάτων, προηγουμένως, εκμαίευσε μια σημαντική πληροφορία, καθώς η δημόσια υπάλληλος ανέφερε πως θα μεταβεί να κάνει το τεστ στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Ο διοικητής είχε προνοήσει να ενημερώσει το νοσοκομείο αν εμφανιστεί να την κρατήσουν και εν τέλει Περίπου στις 17:00 η 55χρονη εντοπίζεται στο νοσοκομείο Κορίνθου. Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί αν είναι κρούσμα κορωνοϊού ή όχι.

Πηγή: ethnos.gr