Σεισμός στην Ρόδο - Πόσα Ρίχτερ;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σεισμός στην Ρόδο - Πόσα Ρίχτερ;

Σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά από τη Ρόδο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 55 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού.

Ισχυρό σεισμό είχαμε όμως και στο Μεξικό. Δείτε εδώ τι λένε οι πληροφορίες για την δόνηση που έφερε ανησυχία.

Σεισμός Ρόδος

Νωρίτερα της Ρόδου σημειώθηκε σεισμός 5,9 Ρίχτερ - Που "χτύπησε" ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία, με το "χτύπημα" του Εγκέλαδου να είναι ισχυρό. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ειδικότερα ο σεισμός έγινε κοντά στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, το Ουέλινγκτον, σύμφωνα και με το Geonet. Η δόνηση σημειώθηκε 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λέβιν, ενώ το εστιακό της βάθος υπολογίζεται στα 46 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους δεν υπήρξαν ευτυχώς ζημιές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι σεισμοί δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στη Νέα Ζηλανδία, η οποία και βρίσκεται στο "Δαχτυλίδι της Φωτιάς", όπως αποκαλείται και η συγκεκριμένη σεισμογενής περιοχή. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα τόξο 40.000 χιλιομέτρων από ηφαίστεια και ωκεάνιους τάφρους που περικλείουν μεγάλο μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού.

Δεν φαντάζεστε πως αντέδρασε η πρωθυπουργός της χώρας στον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που "χτύπησε" τη Νέα Ζηλανδία

Ο σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία, πέτυχε την πρωθυπουργό της χώρας να δίνει live συνέντευξη.

Η Τζακίντα Αρντερν μιλούσε στον σταθμό Newshub και την εκπομπή AM Show την ώρα του σεισμού, με την ραδιοφωνική συνέντευξη να καλύπτεται και διαδικτυακά. Την ώρα που ξεκινά ο σεισμός, η πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται πως τα πάντα γύρω της κουνιούνται, με αποτέλεσμα να ρίξει μία ματιά στο ταβάνι

«Μου φαίνεται ότι έχουμε έναν σεισμό τώρα» ακούγεται να λέει στο βίντεο, όπου όπως φαίνεται, η πρωθυπουργός ήταν πολύ ψύχραιμη, παρά την μεγάλη ένταση που είχε η σεισμική δόνηση.

Αφού κοίταξε το ταβάνι και είδε ότι δεν κρέμεται τίποτα πάνω από το κεφάλι της, συνέχισε να μιλάει και μάλιστα με χαμόγελο, αντιμετωπίζοντας με εντυπωσιακή ψυχραιμία την κατάσταση, την ώρα που έδινε ζωντανά συνέντευξη.

«Σημαντικός σεισμός, αλλά αν βλέπετε αντικείμενα να κινούνται πίσω μου, το κτήριο κινείται περισσότερο» συνέχισε περιγράφοντας την κατάσταση, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ο σεισμός σταμάτησε.

Πηγή: iefimerida.gr