Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

«Έσκασε» συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τι ώρα βγαίνει στον αέρα;

«Έσκασε» συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ενημέρωση 25.05.2020 15:56
Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

YOUWEEKLY EDITOR

Μία συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό να μιλάει για πρώτη φορά για όλους και για όλα, λίγες μέρες μετά το τέλος της καραντίνας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star θα δώσει το «παρών» σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα θα μιλήσει για το φλέγον ζήτημα της νέας κανονικότητας μετά την πανδημία του κορωνοϊού απόψε, Δευτέρα 25/5 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα στις 19.45.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε μερικές έντονες μέρες, μιας και το Σάββατο ήταν το μνημόσυνο του αγαπημένου του πατέρα. Δείτε εδώ τις φωτογραφίες του, με τη Μαρέβα στο πλευρό του.

Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη

Πηγή: athensmagazine.gr

Πριν από μερικές μέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντείων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για την Γενοκτονία Ποντίων και συγκλονίζει με τα λόγια του. "Η Πολιτεία ανταποκρίθηκε ομόψυχα στο αυτονόητο καθήκον της αναγνώρισης της Γενοκτονίας". Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε.

Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού - που από το 1994 αναγνωρίζεται επισήμως από την ελληνική πολιτεία με την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου, ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου - αναφέρεται στα βίαια, μαζικά, φονικά γεγονότα, της δεύτερης και της αρχής της τρίτης δεκαετίας του 20αι., που συνέβησαν στην καταρρέουσα τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέχρι τη δημιουργία του σύγχρονου τουρκικού κράτους, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη φυσική εξόντωση, τον αφανισμό, τον εκτοπισμό και την εκρίζωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες.

Δείτε το συγκλονιστικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Γενοκτονία Ποντίων

Την περίοδο αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δουλεύει πολύ σκληρά προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση του κορωνοϊού και μάλιστα τις προάλλες, δημοσίευσε ένα πολύ δυνατό βίντεο για την πανδημία. Δείτε εδώ τις συγκλονιστικές εικόνες.

Παρόλα αυτά βρίσκει χρόνο για να σχολιάσει και άλλα σημαντικά γεγονότα, «Πριν από έναν αιώνα, οι Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς θηριωδίας. Διώχθηκαν, εκτοπίστηκαν, αφανίστηκαν. Όσοι γλίτωσαν, άφησαν πίσω τις πατρογονικές εστίες για να αναστηθούν στην μητέρα-πατρίδα. Με τη λύρα τους να θρηνεί ακόμη τον ξεριζωμό. Αλλά και με το δοξάρι της να τραγουδά την ελπίδα. Και να ζητά δικαίωση», σημειώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Η Πολιτεία ανταποκρίθηκε ομόψυχα στο αυτονόητο καθήκον της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Και αγωνίζεται για τη διεθνοποίηση και την παγκόσμια προβολή της. Ταυτόχρονα η Ελλάδα ενσωματώνει στη νέα πορεία της το δυναμισμό των παιδιών της του Πόντου. Εκείνων που κρατούν ζωντανή τη μνήμη και τις παραδόσεις του τόπου τους. Θα τιμούμε την «Ημέρα Μνήμης» μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης!» καταλήγει.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα του, Κωνσταντίνου

Μαρέβα Μητσοτάκη: Λιώσαμε με την φωτογραφία του γιου της - "Για εμένα θα είσαι πάντα.."

Share