Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα γιορτάσουμε την Ανάσταση στις Εκκλησίες

Σας αφορά!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα γιορτάσουμε την Ανάσταση στις Εκκλησίες

Πριν από λίγη ώρα, ανακοινώθηκε η ημερομηνία κατά την οποία, οι πιστοί, θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν την Ανάσταση στις εκκλησίες, μιας και το Πάσχα φέτος δεν έγινε κάτω από κανονικές συνθήκες, λόγω της ραγδαίες εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Αύριο Τρίτη 26 Μαΐου, στην Ιερά αγρυπνία επί τη αποδώσει της εορτής του Πάσχα. θα εορταστεί από την Εκκλησία η Ανάσταση.

Η εγκύκλιος, που εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής και Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα, Θεοχάρη, θα αποσταλεί σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια.

Πλέον οι ναοί είναι ανοιχτοί και για το κοινό. Δείτε εδώ τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν.

Ανάσταση εκκλησία

Με αυτή ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη της Αθήνας Εσπερινή Δοξολογία, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, κατά την οποία θα τελεστεί και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα. Θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η Αρχιεπισκοπή προτρέπει να γίνει το ίδιο σε όλες τις εκκλησίες και τις μονές εφόσον είναι εφικτό. Έτσι, όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο, «θα δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Στη λειτουργική γλώσσα της εκκλησίας σημαίνει την ολοκλήρωση της εορτής του Πάσχα, που διαρκεί συνολικά 39 ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Ενώ οι εκκλησίες θα γιορτάσουν την Ανάσταση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει την πρώτη συνέντευξη μετά την καραντίνα

Μία συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό να μιλάει για πρώτη φορά για όλους και για όλα, λίγες μέρες μετά το τέλος της καραντίνας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star θα δώσει το «παρών» σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα θα μιλήσει για το φλέγον ζήτημα της νέας κανονικότητας μετά την πανδημία του κορωνοϊού απόψε, Δευτέρα 25/5 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα στις 19.45.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε μερικές έντονες μέρες, μιας και το Σάββατο ήταν το μνημόσυνο του αγαπημένου του πατέρα. Δείτε εδώ τις φωτογραφίες του, με τη Μαρέβα στο πλευρό του.

Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη

Πηγή: athensmagazine.gr