Κορωνοϊός: Στους 173 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 79χρονη στο Σωτηρία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 173 οι νεκροί στην Ελλάδα

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Η λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα φαίνεται πως μεγαλώνει, μιας και μία 79χρονη κατέληξε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», με τον συνολικό αριθμό των θανάτων, να φτάνει πλέον τους 173.

Άλλος ένας θάνατος από τις επιπλοκές του κορωνοϊού προστέθηκε στη χώρα μας τις τελευταίες ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 173.

Τελευταίο θύμα μία γυναίκα 79 ετών, που κατέληξε στο Νοσοκομείο Σωτηρία στις 17:05 το απόγευμα της Δευτέρας, με υποκείμενο νόσημα.

Νωρίτερα, σε γραπτή ενημέρωσή του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο στα 2.882. Δείτε εδώ αναλυτικά την ενημέρωση.

Πηγή: protothema.gr

Με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 172, η Νίκη Κεραμέως μίλησε για το άνοιγμα των Δημοτικών

Ενημέρωση αναφορικά με τα δημοτικά σχολεία και την επιστροφή στα θρανία κάνει αυτήν την ώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αλλά και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας.

"Αποφασίστηκε η επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών κι όλων των οι εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής είπε μεταξύ άλλων η υπουργός που σημείωσε ακόμα ότι φέτος η χρονιά θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου.

Έτσι μέχρι τότε τα σχολεία αναμένεται να είναι ανοιχτά, ενώ οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την 1η Ιουνίου. Η υπουργός σημείωσε ακόμα ότι δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι:

  • οι τάξεις θα έχουν έως 15 μαθητές
  • προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες
  • προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων
  • προαιρετική η χρήση μάσκας και στα σχολεία και στα σχολικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (Κυριακή 24/5) είχαμε την ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα σύμφωνα με την οποία:

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

  • οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
  • οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
  • οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

άδειος δρόμος Αθήνα απαγόρευση κυκλοφορίας