Δίνει "μάχη" στο νοσοκομείο ο 30χρονος που έπεσε από το ασανσέρ

Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δίνει

Ο άτυχος 30χρονος συντηρητής, που πλακώθηκε από το ασανσέρ στο Παγκράτι, βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο και δίνει "μάχη" προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή, με τους γιατρούς να ξεκαθαρίζουν, πως το επόμενο 48ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο.

Ο άτυχος εργαζόμενος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και χθες υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Ο 30χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, με τους γιατρούς να εκτιμούν ως κρίσιμες τις επόμενες 48 ώρες. Ο νεαρός είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, ενώ υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο στο οποίο συμμετείχαν όλες οι χειρουργικές ειδικότητες.

30χρονος Παγκράτι

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, το τραγικό ατύχημα σημειώθηκε μετά από λάθος συνεννοήση του νεαρού τεχνικού με τον εργοδότη του, με τον οποίο είχε μεταβεί στην πολυκατοικία για τη συντήρηση του ασανσέρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος βρισκόταν στον 5ο όροφο μαζί με τον 42χρονο εργοδότη του. Ο συντηρητής ήταν μέσα στην καμπίνα και ο εργοδότης θα ασφάλιζε το κουβούκλιο για να αλλάξουν συρματόσχοινα. Όμως υπήρξε λάθος συνεννόηση και ο 42χρονος δεν πρόλαβε να ασφαλίσει το κουβούκλιο, ενώ ο συντηρητής έλυσε τα σχοινιά. Το αποτέλεσμα ήταν το ασανσέρ να πραγματοποιήσει ελεύθερη πτώση από τον 5ο όροφο στο υπόγειο με τον 30χρονο μέσα!

Στο σημείο έφτασαν αμέσως επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα κι απεγκλώβισαν τον άτυχο άντρα χωρίς τις αισθήσεις του.

Πηγή: protothema.gr

Με τον 30χρονο να δίνει "μάχη", ραγδαίες είναι και οι εξελίξεις με την 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε η Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής της Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, Μ. Καλοφώνου, για την πορεία της υγείας της άτυχης 34χρονης γυναίκας που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό στην Καλλιθέα και αποκάλυψε διάφορες λεπτομέρειες για την κατάστασή της αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το αριστερό της μάτι έχει καεί άλλα όχι πλήρως.

Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την κατάσταση της 34χρονης στην Καλλιθέα

"Είμαστε στην άμεση μετεγχειρητική περίοδο. Χειρουργήθηκε την Παρασκευή. Ως προς το χειρουργείο της είναι καλά, πήγε καλά το χειρουργείο της. Τώρα ως προς την γενική της κατάσταση κατανοείται πως είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έζησε ένα τεράστιο πλήγμα. Έχει ζητήσει να μάθει πως είναι και πως θα είναι το πρόσωπό της και η αλήθεια είναι πως πρέπει κι εμείς να πούμε πράγματα που δεν είναι ψέμματα και σιγά σιγά να την προσαρμόσουμε στην ιδέα ότι έχει πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά της. Είναι ολικού πάχους εγκαύματα. Επιβάλλεται να ασχοληθούν επαγγελματίες ψυχολόγοι για να προσεγγίσουν το κορίτσι αυτό. Ενδιαφέρθηκα να μιλήσω μαζί της, όπως σε κάθε ασθενή, γιατί πρέπει να υπάρξει μια σχέση θεράποντος και ασθενούς για να μπορέσει εμπιστευτεί και να βοηθήσει τον εαυτό της. Φυσικά δεν μιλήσαμε για τίποτα άλλο παρά μόνο για την υγεία της. Χρειάζεται χρόνο η κοπέλα για να μπορέσει να επικοινωνήσει. Το αριστερό της μάτι έχει καεί αλλά ελπίζουμε όχι τελείως και είμαστε πιο θετικοί από την πρώτη εκτίμηση. Περιμένουμε όμως. Την βλέπουν οι οφθαλμίατροί μας καθημερινά και προς το παρόν δεν έχουμε κάτι καινούργιο να πούμε γι'αυτό. Ευτυχώς δεν έχει καεί μέσα στο στόμα, ούτε στην μύτη το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό."