Νέος σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Συναγερμός

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νέος σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Νέος σεισμός, ύψους 4,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, «χτύπησε» την Κρήτη. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4:09 τα ξημερώματα. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 93 χλμ νότια της Ιεράπετρας και προκάλεσε για ακόμα μία φορά την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής.

Ο σεισμός σε θαλάσσια περιοχή 93 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας στην Κρήτη, ή 454 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας, αναφέρει ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Ινστιτούτο χαρακτηρίζει «ασθενή» τη σεισμική δόνηση αυτή, ενώ ο Εγκέλαδος επισκέφθηκε χθες και την Κάσο. Δείτε εδώ πόσα Ρίχτερ ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 5,0 βαθμών και σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 13,97 χιλιομέτρων.

Σεισμός Κρήτη

Η εκτίμηση του Ευθύμη Λέκκα για τους σεισμούς στην Κρήτη

Ο Ευθύμης Λέκκας μίλησε για τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη και ανέφερε μάλιστα πως "η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες". Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

«Από τις 2 Μαΐου, οπότε και εκδηλώθηκε ένας μεγάλος σεισμός της τάξης των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχουμε μια πληθώρα σεισμών που εκδηλώνονται στο ίδιο σεισμογενή χώρο και πρόκειται σίγουρα για μετασεισμούς», δήλωσε ο κ. Λέκκας μιλώντας στο Mega.

Η σεισμική αυτή δραστηριότητα θα διαρκέσει και για τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς όμως την ίδια ένταση και την ίδια συχνότητα. Σχολιάζοντας τα σενάρια Τούρκου σεισμολόγου περί μεγάλου σεισμού στην Κρήτη που θα επηρεάσει και την Τουρκία, ο κ. Λέκκας υποστήριξε πως το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης δεν εντάσσεται στο ίδιο γεωδυναμικό πλαίσιο και είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Όλα όσα ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη

Μίλησε ακόμα για την περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού στην περίοδο του κορωνοϊού, για «μια κρίση πάνω στην κρίση», όπως το χαρακτήρισε λέγοντας πως ο ΟΑΣΠ είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια περίπτωση και πως έχει συντάξει ειδικά σχέδια για τη διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης. Επιβεβαίωσε επίσης, πως οι υψηλές θερμοκρασίες δε σχετίζονται σε καμία περίπτωση με τη σεισμική δραστηριότητα.

Πηγή: iefimerida.gr