Κορωνοϊός: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Κορωνοϊός: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ για τον κορωνοϊό, με τον οργανισμό να λέει το «ναι» στο να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον φονικό ιό από την 1η Ιουνίου σε ορισμένα νοσοκομεία της χώρας.

Η επιστημονική κοινότητα έχει ως στόχο τη δημιουργία συλλογικής ανοσίας και, από τη στιγμή που εμβόλιο αποκλειστικά για την ασθένεια COVID-19 δεν υπάρχει, τότε υπάρχει αντιπρόταση για ένα ήδη υπάρχον εμβόλιο, ώστε να αντιμετωπιστεί ένα πιθανό δεύτερο κύμα, ενώ πρόσφατα σπουδαία νέα ήρθαν από τη Ρωσία.

Μάλιστα έχουν τεκμηριώσει επιστημονικά ήδη τον συσχετισμό με μελέτη που ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό στο Νοσοκομείο «Αττικόν» και ξεκινούν άμεσα τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ειδικοί, με επικεφαλής τον Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ κ.Ευάγγελο Γιαμαρέλλο, έχουν λάβει έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και ξεκινούν την 1η Ιουνίου το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG), πριν λίγες ημέρες ο οργανισμός έκανε και μια ανακοίνωση "βόμβα" που μας αφορά όλους.

Επιστημονικές αναφορές από πολλές χώρες δείχνουν ότι ο εμβολιασμός κατά της φυματίωσης σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Ήδη σε τρεις χώρες (Αυστραλία, Γερμανία και Ολλανδία) έχουν ξεκινήσει προγράμματα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της φυματίωσης.

πηγή: athensmagazine.gr

Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Γνωστό φάρμακο κυκλοφορεί χωρίς άδεια

Συναγερμό σήμανε ο ΕΟΦ, καθώς γνωστό φάρμακο κυκλοφορεί χωρίς άδεια. Το DETONIC, χωρίς να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις, αναφέρει o οργανισμός.

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για το προϊόν DETONIC, το οποίο διαφημίζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου.

Το DETONIC, χωρίς να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις, αναφέρει ο ΕΟΦ και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.