Κορωνοϊός: Στους 175 οι νεκροί στην Ελλάδα

Είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Κορωνοϊός: Στους 175 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 175 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Ένας άνδρας κατέληξε πριν λίγη ώρα στο νοσοκομείο, «Αττικόν» ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα σε καρδιά και πνεύμονες. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για εκείνον.

Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε σήμερα το μεσημέρι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 175.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άντρα 83 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Κατά πληροφορίες είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα σε καρδιά και πνεύμονες. Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ για τον κορωνοϊό, με τον οργανισμό να λέει το «ναι» στο να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον φονικό ιό από την 1η Ιουνίου σε ορισμένα νοσοκομεία της χώρας.

Χθες το βράδυ ακόμη ένας θάνατος καταγράφηκε στο «Αττικόν». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για έναν 78χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

πηγή: protothema.gr

Νωρίτερα ένας ακόμη άνδρας πέθανε στο «Αττικόν» από κορωνοϊό

Νέος θάνατος από τον κορωνοϊό σημειώθηκε στην Ελλάδα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Κατέληξε ηλικιωμένος που νοσηλευόταν στο «Αττικόν» με αποτέλεσμα οι νεκροί να φτάσουν τους 174.

Ειδικότερα, ένας 78χρονος κατέληξε στις 23:07 ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένος. Ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα από αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Πλέον ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανέρχεται όπως είπαμε στους 174 και τα κρούσματα στα 2903.

Σοκάρει η νέα αποκάλυψη που έγινε για τον κορωνοϊό. Ιολόγος από την Γουχάν συγκλονίζει λέγοντας πως αυτός ήταν ο πρώτος, και έρχονται και άλλοι φονικοί ιοί.

Η ιολόγος Σι Ζενγκλί, γνωστή και ως «bat woman» λόγω της έρευνάς της σε κορωνοϊούς στις νυχτερίδες, έδωσε συνέντευξη στο δίκτυο CGTN, στη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε πως οι ιοί που κατά καιρούς ανακαλύπτονται είναι «απλώς η κορυφή του παγόβουνου» και τόνισε πως χρειάζεται συνεργασία της διεθνούς κοινότητας σε περιπτώσεις πανδημιών όπως αυτή εδώ της Covid-19.

Ούσα αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου της Γουχάν, το οποίο έχε βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο κατηγοριών από την πλευρά των ΗΠΑ ότι από εκεί διέρρευσε ο ιός, φέρεται να φιμώθηκε από την κινεζική κυβέρνηση, αφότου ανακάλυψε τη γενετική σύνθεση του νέου στελέχους του φονικού κορωνοϊού. Ωστόσο, στη συνέντευξή της, είπε ότι η έρευνα που γίνεται για τους ιούς απαιτεί διαφάνεια από τις κυβερνήσεις και τους επιστήμονες, όπως επίσης και συνεργασία και χαρακτήρισε «πολύ λυπηρή» την πολιτικοποίηση της επιστήμης. Παράλληλα, τόνισε ότι πιθανότατα θα υπάρξει κι άλλη πανδημία αν δεν μελετήσει και δεν κατανοήσει έγκαιρα η επιστημονική κοινότητα τους άγνωστους ιούς που φέρουν άγρια ζώα της φύσης.

κορωνοϊός αποκάλυψη

Όσον αφορά στη διαρροή του ιού από το εργαστήριο της Γουχάν στο οποίο έχει επιτελική θέση, η Ζενγκλί έχει γράψει παλαιότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «ορκίζεται στη ζωή της» ότι η πανδημία δεν έχει καμία σχέση με το εργαστήριό της κι ότι ο κορωνοϊός ανακαλύφθηκε πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο στην Γουχάν. Τέλος, δήλωσε πως η ακολουθία του γονιδιώματος του νέου κορωνοϊού υποβλήθηκε στον ΠΟΥ ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο.

Πηγή: ethnos.gr