Καιρός: Απίστευτες εικόνες στην Κρήτη - Καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι

Αστατος ο καιρός σήμερα

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Καιρός: Απίστευτες εικόνες στην Κρήτη - Καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι

Απίστευτες εικόνες στην Κρήτη με καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι εξαιτίας της κακοκαιρίας. Άστατος ο καιρός σήμερα και στο νησί. Εικόνες που σίγουρα δεν θυμίζουν καλοκαίρι αλλά κάτι τελείως διαφορετικό.

Χειμώνα θύμισε την Πέμπτη η Κρήτη καθώς όχι μόνο ξέσπασαν καταιγίδες αλλά και σε κάποιες περιοχές του Ηρακλείου όπως Δειλινά, Θέρισσο και Κορώνη Μαγαρά έπεσε και χαλάζι.

Σύμφωνα με το meteo.gr oι ασθενείς τοπικές βροχές που σημειώθηκαν έως το πρωί, κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο και στην Κρήτη, επεκτάθηκαν σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα και θα ενισχυθούν ενώ κατά τόπους εκδηλώθηκαν και καταιγίδες. Για έντονα καιρικά φαινόμενα έκανε λόγο και ο Σάκης Αρναούτογλου.

πηγή: protothema.gr

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία στην Ελλάδα. Το σκηνικό του καιρού θα είναι φθινοπωρινό για ακόμη μια ημέρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές που τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Με την κακοκαιρία να έχει σαρώσει, έχουν κυκλοφορήσει μερικές πραγματικά αδιανόητες εικόνες από τη Χαλκιδική. Το χαλάζι που έριχνε ήταν τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να "ασπρίσουν" δρόμοι. Δείτε τις εικόνες.

καιρός 28/5