Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα στη Λάρισα

Συναγερμός

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα στη Λάρισα

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα. Τόσα έβγαλε η τελευταία μεγάλη ιχνηλάτηση που έγινε στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Αγωνία επικρατεί από χθες στην περιοχή καθώς γεννήθηκε μωρό από μητέρα, η οποία είναι φορέας του φονικού ιού.

Στην συγκεκριμένη ιχνηλάτηση -που έγινε την 14η ημέρα στο πλαίσιο του «Σχεδίου 0 - 7 - 14»- είχαν ληφθεί συνολικά 351 δείγματα. Από τα πέντε θετικά δείγματα, τα τέσσερα ελήφθησαν από οικογένειες στις οποίες ήδη υπήρχε παλαιότερα κρούσμα, ενώ το ένα θετικό δείγμα είναι υπό διερεύνηση.

Η συγκεκριμένη εικόνα κρίνεται ικανοποιητική, καθώς παραμένει χαμηλά ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού στην κοινότητα μεταδίδει το larissanet.gr. Πλέον σήμερα γίνεται νέα ιχνηλάτηση. Δείτε και πόσα είναι συνολικά τα τελευταία κρούσματα.

πηγή: athensmagazine.gr

Κορωνοϊός: 12 νέα κρούσματα στη Λάρισα

Μόλις έσκασαν 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα. Επίσης στο ΓΝΛ προσήλθαν ένας 46χρονος και 21χρονη έγκυος οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μάλιστα ο άντρας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ΓΝΛ.

Άλλα 12 νέα κρούσματα βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Χθες εξετάστηκαν τα 108 δείγματα από το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τα οποία αφορούσαν την ιχνηλάτηση της Δευτέρας και διαπιστώθηκαν 10 νέα κρούσματα.

Επίσης στο ΓΝΛ προσήλθαν ένας 46χρονος και 21χρονη έγκυος οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μάλιστα ο άντρας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ΓΝΛ. Ωστόσο έσκασε και η είδηση ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Ποιοι θα έχουν πρόστιμα;

Εν τω μεταξύ σήμερα και μετά από αυτή την εξέλιξη στον οικισμό γίνονται εκ νέου ιχνηλατήσεις στις επαφές των νέων κρουσμάτων.

Πηγή: larissanet.gr