Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ραγίζει καρδιές ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «3 χρόνια και είσαι ακόμα μαζί μας»

Για τον θάνατο του πατέρα του

Ραγίζει καρδιές ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «3 χρόνια και είσαι ακόμα μαζί μας»
Ενημέρωση 29.05.2020 16:48
Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
ΑΝΘΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Ραγίζει καρδιές ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανάρτηση του για τον θάνατο του πατέρα του. «3 χρόνια και είσαι ακόμα μαζί μας» έγραψε ο πρωθυπουργός στη φωτογραφία που συνόδευε την ανάρτηση του.

Συγκινεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το δημόσιο μήνυμα για τον πατέρα του, Κωνσταντίνο, κάτι που χρειάστηκε μόνο 6 λέξεις, με αφορμή την επέτειο του θανάτου του.

Στις 29 Μαΐου του 2017, σε ηλικία 98 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας έχανε την ζωή του, έχοντας αφήσει το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου, ενώ προ ημερών έγινε και το μνημόσυνό του.

Ο γιος του, πρωθυπουργός της χώρας πια, στέλνει το μήνυμά του, με μόλις έξι λέξεις.

«3 χρόνια. Είσαι πάντα μαζί μας», αναφέρει στο Facebook ο πρωθυπουργός, έχοντας αναρτήσει και μια φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονται δύο κορνίζες.

Στην μία, υπάρχει φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στην δεύτερη μια φωτογραφία με τον σημερινό πρωθυπουργό και τον πατέρα του.

3 χρόνια. Είσαι πάντα μαζί μας.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Friday, 29 May 2020

πηγή: athensmagazine.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από την ανάρτηση έκανε και μια αποκάλυψή για τον Σωτήρη Τσιόδρα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δελτίο ειδήσεων του STAR, με τον πρωθυπουργό να κάνει μία αποκάλυψη σχετικά με τη συνεργασία του με τον Σωτήρη Τσιόδρα, μετά το τέλος της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για πρώτη φορά μετά το τέλος της καραντίνας, και αναφέρθηκε στο πρόσωπο που σημάδεψε όσο κανένας άλλος, τις ιδιαίτερες αυτές μέρες του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, μίλησε για τον Σωτήρη Τσιόδρα, με τον ίδιο να κάνει ξεκάθαρο, πως πριν ακόμα ξεσπάσει η πανδημία, δεν γνώριζε τον γνωστό λοιμωξιολόγο, ωστόσο πλέον έχει αποφασίσει, να τον κάνει προσωπικό του σύμβουλο για τα θέματα δημόσιας υγείας. Δείτε εδώ τον νέο αριθμό των νεκρών που ανακοινώθηκε πριν από μερικά λεπτά.

Αυτή την αποκάλυψη έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Σωτήρη Τσιόδρα

Στο ερώτημα «ποια ήταν η στιγμή που καταλάβατε ότι το κακό θα χτυπήσει και την δική μας πόρτα και διαλέξατε τον Σωτήρη Τσιόδρα για την υπόθεση αυτή», απάντησε:

«Ο Σωτήρης ήταν από νωρίς βέβαιος πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά μετά τα περιστατικά στην Ιταλία. Από τον Ιανουάριο παρακολουθήσαμε την κατάσταση στην Κίνα. Και όταν είδαμε τα πρώτα κρούσματα στην Ιταλία, καταλάβαμε πως μια ανοιχτή Ελλάδα δεν θα ήταν νησίδα ασφαλείας. Ακυρώσαμε τα καρναβάλια, πριν καν υπάρξουν τα πρώτα κρούσματα. Πήρα την απόφαση να κάνουμε αμέσως το lockdown.

Ο Σωτήρης θα παραμείνει σύμβουλός μου και μάλιστα στενότατος. Δεν έχει λόγο τώρα να προβαίνει σε συνεχείς ενημερώσεις, αλλά σύμβουλός μου θα παραμείνει

Είμαι απολύτως βέβαιος πως εάν το είχαμε κάνει δύο εβδομάδες αργότερα, τότε θα είχαμε πολλά περισσότερα θύματα. Αμφιταλαντεύτηκα μία ημέρα. Ήταν σαφές ότι θα πηγαίναμε σε lockdown και προτίμησα να το κάνουμε άμεσα. Η κοινωνία συμπαρατάχθηκε μαζί μας, το πήραμε πατριωτικά. Για πρώτη φορά έχουμε τόσο καλά δημοσιεύματα από το εξωτερικό».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πρώτες φωτογραφίες από το μνημόσυνο του πατέρα του - Στο πλευρό του η Μαρέβα

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα του, Κωνσταντίνου

Share