Κορωνοϊός: Αυτά είναι συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα

Κανένας νέος θάνατος

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Κορωνοϊός: Αυτά είναι συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα

Αυτός είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Μέσα από την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, έγινε γνωστό πως καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ από την άλλη δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι στους 175.

Κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό δεν υπάρχει στην Ελλάδα, με πέντε νέα κρούσματα να ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας μέσω του Σωτήρη Τσιόδρα, φτάνοντας το σύνολο στα 2.909.

Στο συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, που έχει αναθεωρηθεί μετά από έλεγχο των δεδομένων, το 55.2% αφορά άνδρες. Τα 4 αφορούν συρροή κρουσμάτων και το ένα πτήση από το εξωτερικό.

Από τα 2.909 κρούσματα, 631 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1660 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 5 (31.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

105 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ για τον κορωνοϊό, με τον οργανισμό να λέει το «ναι» στο να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον φονικό ιό από την 1η Ιουνίου σε ορισμένα νοσοκομεία της χώρας.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ σοκ προκαλεί ο θάνατος βρέφους από τον φονικό ιό.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 174.844 κλινικά δείγματα.

πηγή: athensmagazine.gr

Κορωνοϊός: Στους 175 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 175 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Ένας άνδρας κατέληξε πριν λίγη ώρα στο νοσοκομείο, «Αττικόν» ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα σε καρδιά και πνεύμονες. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για εκείνον.

Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε σήμερα το μεσημέρι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 175.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άντρα 83 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Κατά πληροφορίες είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα σε καρδιά και πνεύμονες.

Χθες το βράδυ ακόμη ένας θάνατος καταγράφηκε στο «Αττικόν». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για έναν 78χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

πηγή: protothema.gr