Σεισμός στην Κάσο

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Σεισμός στην Κάσο

Σεισμός σημειώθηκε στην Κάσο το πρωί του Σαββάτου. Πόσα Ρίχτερ ήταν; Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 19 χλμ. βορειοδυτικά του νησιού και ακόμα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κάσο.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:22 το πρωί του Σαββάτου (30.05.2020), σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 19 χλμ. βορειοδυτικά της Κάσου. Χθες τα ξημερώματα, επίσης, έκανε σεισμό 4 ρίχτερ και σε μία ακόμα περιοχή της Ελλάδας, δείτε εδώ!

Πριν την Κάσο σεισμός έγινε και στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη το μεσημέρι της Πέμπτης. Το νησί τις τελευταίες ημέρες έχει συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής, ωστόσο δεν είναι αρκετά δυνατές ή ακόμα και ανησυχητικές.

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Με τον Εγκέλαδο να «ταρακουνάει» νωρίτερα και την Βέροια.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος τα 2 χλμ. και απείχε 98 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο.

Σεισμός Κρήτη: Ταρακουνήθηκε ξανά το νησί!

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 05:08, στην Κρήτη. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει και ανοιχτά της Πύλου.

Σεισμός τώρα στην Κρήτη

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 60 χλμ. Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 135 χλμ. νότια του Ηράκλειου Κρήτης.