Επίθεση με βιτριόλι: Αυτό είναι το επόμενο βήμα της Αστυνομίας

Θα ανοίξει το δρόμο για τον εντοπισμό της μαυροφορεμένης

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Αυτό είναι το επόμενο βήμα της Αστυνομίας

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες γύρω από την υπόθεση της άτυχης 34χρονης που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, με το επόμενο βήμα της να έχει να κάνει, με τα κινητά τηλέφωνα των 12 υπόπτων που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής.

Από αυτούς τους 12 υπόπτους, το 80% έχει ισχυρό άλλοθι, ενώ το 20% έχει ενδείξεις αλλά όχι βάσιμα στοιχεία για να αποδοθούν κατηγορίες για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα.

Πάντως, τη Δευτέρα θα έρθουν τα πρώτα αποτελέσματα από την «σάρωση» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή γύρω από το κτίριο που έγινε η επίθεση, για τον εντοπισμό «ύποπτων» επικοινωνιών, το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση. Και από εκεί ελπίζουν οι Αρχές να βρουν την άκρη του νήματος.

Επίθεση με βιτριόλι μαυροφορεμένη

Αντίστοιχα αποτελέσματα αναμένονται από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, από τα οποία θα επιχειρηθεί ο εντοπισμός συχνών επαφών η ανάσυρση ύποπτων ή απειλητικών μηνυμάτων, SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δείτε εδώ και τι συνέβη τρία 24ωρα πριν την επίθεση με βιτριόλι.

Επίθεση με βιτριόλι: Τα βίντεο δεν βοηθούν

Παράλληλα, οι εικόνες από τα περίπου 20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής δεν φαίνεται να βοηθούν σημαντικά τις έρευνες. Οι καταθέσεις 25 ατόμων του συγγενικού, επαγγελματικού και φιλικού της περιβάλλοντος της 34χρονης Ιωάννας δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικές και έτσι οι Αρχές, έχουν διευρύνει πολύ τον κύκλο των ερευνών σε περισσότερα πρόσωπα και καταστάσεις, με τα οποία συνδεόταν το θύμα της επίθεσης.

Ο συνήγορος της 34χρονης Ιωάννας κ. Απόστολος Λύτρας δήλωσε: «Ευελπιστώ η ελληνική αστυνομία μετά τη συλλογή των στοιχείων να φτάσει στο ίχνη της δράστιδος. Να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη για αυτή την αποτρόπαια πράξη που διέπραξε. Το ίδιο ζητάει συνέχεια και η Ιωάννα».

Πηγή: iefimerida.gr

Με την Αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες, βγήκε στη δημοσιότητα το βίντεο που αποκαλύπτει τη 1 ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι

Ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας που αποκαλύπτει την νούμερο 1 ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη στην περιοχή της Καλλιθέας. Τα νέα στοιχεία φέρνουν την Αστυνομία λίγα βήματα πριν από τον εντοπισμό της άγνωστης γυναίκας

Όλα δείχνουν ότι το έγκλημα ήταν καλά προσχεδιασμένο από τη γυναίκα που της έριξε το καυστικό υγρό, όπως δήλωσε και ο δικηγόρος της κ. Απόστολος Λύτρας μιλώντας στην εκπομπή «ΟPEN Eλλάδα» και τόνισε ότι η δράστις κινήθηκε στο χώρο με βάση σχεδίου.

Το στοιχείο εκείνο όμως που ανοίγει τον δρόμο για τον εντοπισμό της γυναίκας που διέπραξε το έγκλημα είναι η μαρτυρία του ανθρώπου «κλειδί» που την άφησε στο σημείο της επίθεσης και οποίος δεν σχετίζεται με την αποτρόπαια πράξη.

34χρονη Καλλιθέα βιτριόλι βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι Αρχές γνωρίζουν από ποια περιοχή της Αττικής παρέλαβε ο συγκεκριμένος άνδρας την δράστιδα, και την «χτενίζουν» προκειμένου να βρουν εκείνο το στοιχείο που θα τους φέρει στο κατώφλι της. Παράλληλα, το συγκεκριμένο όχημα ελέγχεται σχολαστικά στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για αποτυπώματα ή ίχνη DNA.

Την Τετάρτη, ένα νέο στοιχείο προστέθηκε στις έρευνες των Αρχών, ο άνθρωπος «κλειδί» ανέφερε στους Αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, ότι η δράστις τού είπε να την αφήσει λίγα μέτρα μακριά από την εταιρεία, φοβούμενη να μην την καταγράψει η κάμερα. Ωστόσο, η κάμερα την έχει καταγράψει και το συγκεκριμένο υλικό βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και εξετάζεται σχολαστικά.

Στα πλάνα του εν λόγω βίντεο φαίνεται να κουβαλά και ένα σακίδιο, στο οποίο σύμφωνα με τις Αρχές είχε μία δεύτερη αλλαξιά, καθώς και το τοξικό υγρό. Δείτε ωστόσο και τα νέα στοιχεία για το σκίτσο της μαυροφορεμένης γυναίκας.