Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: 7 νέα κρούσματα - Στους 175 οι νεκροί

Η ενημέρωση του Υπουργείου

Κορωνοϊός: 7 νέα κρούσματα - Στους 175 οι νεκροί
Ενημέρωση 30.05.2020 18:03
Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

YOUWEEKLY EDITOR

Follow us on Google News

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Σύμφωνα με την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, στη χώρα μας σημειώθηκαν 7 νέα κρούσματα κορωνοϊού και κανένας θάνατος, με τους νεκρούς να παραμένουν στους 175.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2915, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 634 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1696 (58.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. 4 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός ενημέρωση Υπουργείου

106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ σε λίγο καιρό ανοίγουν τα σινεμά. Δείτε εδώ τα μέτρα που θα ληφθούν.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 178316 κλινικά δείγματα.

Την ίδια στιγμή στη Λάρισα, σημειώθηκαν 5 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα. Τόσα έβγαλε η τελευταία μεγάλη ιχνηλάτηση που έγινε στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Αγωνία επικρατεί από χθες στην περιοχή καθώς γεννήθηκε μωρό από μητέρα, η οποία είναι φορέας του φονικού ιού.

Στην συγκεκριμένη ιχνηλάτηση -που έγινε την 14η ημέρα στο πλαίσιο του «Σχεδίου 0 - 7 - 14»- είχαν ληφθεί συνολικά 351 δείγματα. Από τα πέντε θετικά δείγματα, τα τέσσερα ελήφθησαν από οικογένειες στις οποίες ήδη υπήρχε παλαιότερα κρούσμα, ενώ το ένα θετικό δείγμα είναι υπό διερεύνηση.

Η συγκεκριμένη εικόνα κρίνεται ικανοποιητική, καθώς παραμένει χαμηλά ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού στην κοινότητα μεταδίδει το larissanet.gr. Πλέον σήμερα γίνεται νέα ιχνηλάτηση. Δείτε και πόσα είναι συνολικά τα τελευταία κρούσματα.

πηγή: athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Άρση μέτρων: Έτσι θα ελέγχουν τους τουρίστες όταν ξεκινήσουν τα ταξίδια

Κορωνοϊός - σοκ: Τι συμβαίνει με τους ασθενείς αφού βγουν από την ΜΕΘ

Share