Βροχερός ο καιρός σήμερα - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Βροχερός ο καιρός σήμερα - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός την Κυριακή σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία από σήμερα το απόγευμα και μετά. Αναλυτικά η πρόγνωση παρακάτω.

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Διαβάστε την πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τη νύχτα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Απίστευτες είναι ωστόσο, οι εικόνες στην Κρήτη με καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι εξαιτίας της κακοκαιρίας. Θα σας αφήσουν άφωνους.

Πηγή: iefimerida.gr

Έκτακτο δελτίο καιρού για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχει έντονη αστάθεια στον καιρό με βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ενώ αναμένεται να καλοκαιριάσει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Tv, Κλέαρχο Μαρουσάκη, αστάθεια στις καιρικές συνθήκες θα παρουσιαστεί και για αύριο Σάββατο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως στα ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του, όπως μεταδόθηκε στο Open Tv

Πηγή: ethnos.gr