Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι: Ελέγχουν τα άλλοθι των υπόπτων οι Αρχές

Πολύ κοντά στον εντοπισμό της μαυροφορεμένης

Επίθεση με βιτριόλι: Ελέγχουν τα άλλοθι των υπόπτων οι Αρχές
Ενημέρωση 01.06.2020 19:05
Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

YOUWEEKLY EDITOR

Follow us on Google News

Προκειμένου να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στον εντοπισμό της μαυροφορεμένης γυναίκας που έκανε την επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη 34χρονη στην Καλλιθέα, οι Αρχές ελέγχουν ένα ένα τα άλλοθι των υπόπτων.

Στο πιο κρίσιμο 48ωρο μπαίνουν από σήμερα το πρωί οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση της γυναίκας με τη μάσκα που έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Οι αναλυτές της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, τσεκάρουν τα άλλοθι των πέντε ύποπτων γυναικών με τουλάχιστον δύο από αυτά να «αδύναμα» και πιθανότατα να καταρρεύσουν όταν οι αξιωματικοί λάβουν τις απαντήσεις από βίντεο που έχουν στη διάθεση τους και μαρτυρίες. Έτσι, δεν αποκλείεται ο κύκλος των υπόπτων να περιοριστεί στα τρία ή και τα δύο άτομα.

Παράλληλα, μόλις πάρουν τα καθαρά καρέ από την επεξεργασία στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ θα μεταβούν στο Θριάσιο για να τα δείξουν στην Ιωάννα προκειμένου να δουν αν στις εικόνες θα αναγνωρίσει τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι, οπότε θα έχουν στη διάθεση τους το πρόσωπο της. Δείτε τι συμβαίνει με τη νούμερο 1 ύποπτη της αστυνομίας.

Τέλος, περιμένουν από ώρα σε ώρα, τα αποτελέσματα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στις σαρώσεις των επικοινωνιών. Το λάθος να κουβαλάει το κινητό τηλέφωνο στην τσάντα της, τόσο την ημέρα που έριξε το βιτριόλι όσο και τις δύο προηγούμενες που κατόπτευε το χώρο, φαίνεται να λύνει το μυστήριο και να ξεσκεπάζει την πανούργα μασκοφόρο της Καλλιθέας.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε δέκα ύποπτες γυναίκες και δέκα ακόμη άτομα που ενδεχομένως είχαν συνοδευτικό ρόλο, θα δείξουν τι ακριβώς συνέβη εκείνο το πρωινό της περασμένης Τετάρτης στο κτήριο της ασφαλιστικής εταιρείας, ποια είναι η νεαρή γυναίκα που παρακολουθούσε την Ιωάννα και πόσες φορές την επισκέφθηκε στη δουλειά της.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας έχουν καταφέρει να συνθέσουν ένα πλαίσιο σχέσεων και επαφών μεταξύ συγκεκριμένων ατόμων, που η ανάλυση τόσο των τηλεφωνικών κλήσεων όσο και της χαρτογράφησης των μετακινήσεων από τις κυψέλες κινητής τηλεφωνίας, θα τους δώσει διαυγή εικόνα για το τι συνέβη όχι μόνο εκείνη την ημέρα, αλλά και τις δύο προηγούμενες ημέρες που η επιχείρηση της οδού Μπουμπουλίνας ξεκίνησε να δουλεύει κανονικά.

Άλλωστε, η ΕΛ.ΑΣ διαθέτει και τέτοιου είδους προγράμματα και εκπαιδευμένους αναλυτές, που έχοντας τα στοιχεία από τις άρσεις στα χέρια τους, μπορούν να κάνουν συσχετισμούς και να βγάζουν ασφαλή συμπεράσματα.

Την ίδια ώρα οι profilers της Ασφάλειας, έχουν φτιάξει το προφίλ – ψυχογράφημα της δράστιδος κάνοντας λόγο για μια γυναίκα που έχει οργανωτικές ικανότητες, γνώσεις από το διαδίκτυο, διαθέτει ψυχραιμία όμως κυριεύεται από ένα σαρωτικό κύμα εμμονών και εκδικητικότητας. Σίγουρα λένε οι αστυνομικοί, μιλάμε για ένα άτομο με υψηλό IQ που έχει αντίληψη των πραγμάτων και ενδεχομένως να χρησιμοποίησε εν αγνοία του ένα δεύτερο άτομο για να κατασκευάσει άλλοθι ή να τη βοηθήσει σε πράγματα που δεν ήθελε να φανεί.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πώς έφθασε στα χέρια της το βιτριόλι, δύο είναι τα ενδεχόμενα στα οποία έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί. Η πρώτη εκδοχή είναι να το παρήγγειλε από το διαδίκτυο δίνοντας μια «ξεκάρφωτη» διεύθυνση παραλαβής, το δεύτερο είναι να το άρπαξε από κάποιο χώρο όπου χρησιμοποιείται ευρέως.

Πηγή: protothema.gr

Τα λάθη της μαυροφορεμένης που έκανε την επίθεση με βιτριόλι

Αυτά είναι τα λάθη της μασκοφόρου που έκαψε την Ιωάννα στην επίθεση με βιτριόλι. Στην ΕΛ.ΑΣ είναι πλέον σίγουροι ότι η γυναίκα δεν ήθελε να την σκοτώσει, αλλά να της καταστρέψει το πρόσωπο και να την εκδικηθεί.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι το κίνητρο και τα λάθη που έκανε την ημέρα της επίθεσης στην Ιωάννα θα προδώσουν την γυναίκα με το βιτριόλι.

Στην ΕΛ.ΑΣ είναι πλέον σίγουροι ότι η μασκοφόρος με το χημικό όπλο δεν ήθελε να σκοτώσει την άτυχη Ιωάννα αλλά να της καταστρέψω το πρόσωπο και να την καταδικάσει σε αιώνιο μαρτύριο δίχως τέλος.

Τα μεγάλα λάθη και οι ύποπτες κινήσεις

Στην ΕΛ.ΑΣ είναι πλέον σίγουροι ότι η μασκοφόρος με το χημικό όπλο δεν ήθελε να σκοτώσει την άτυχη Ιωάννα αλλά να της καταστρέψω το πρόσωπο και να την εκδικηθεί.

Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές το λάθος να κουβαλάει το κινητό της τηλέφωνο στην τσάντα της, τόσο την ημέρα που έριξε το βιτριόλι όσο και τις δύο προηγούμενες που κατασκόπευε και το χώρο, φαίνεται να λύνει το μυστήριο και να ξεσκεπάζει την πανούργα μασκοφόρο της Καλλιθέας.

Επίθεση με βιτριόλι Καλλιθέα

Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου για 10 ακόμη άτομα που ενδεχομένως να έχουν συνοδευτικό και υποστηρικτικό ρόλο θα δείξει τι ακριβώς συνέβη το πρωινό της προ περασμένη Τετάρτης στο κτίριο όπου εργαζόταν η άτυχη Ιωάννα.

Ποια είναι η νεαρή γυναίκα που την παρακολουθούσε και πόσες φορές την επισκέφθηκε στην δουλειά της;

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κέιτι Πάιπερ: Έτσι είναι σήμερα η γυναίκα που επιβίωσε από την επίθεση με βιτριόλι

Επίθεση με βιτριόλι: Οι φωτογραφίες που θα "προδώσουν" τη μαυροφορεμένη

Share