Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου;

Μην τους ξεχάσετε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου;

Σύμφωνα με το εορτολόγιο, δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, έτσι ώστε να μην ξεχάσετε κανέναν και να του ευχηθείτε. Σήμερα η δύση του ηλίου γίνεται στις 20:41, ενώ η ανατολή στις 06:05.

Ιερία, Ιέρεια

Υπατία, Υπατή, Υπατούλα, Πατούλα

Οσίας Ιερίας, Αγίου Υπατίου μάρτυρος

Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου

H 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day).

Η απόφαση ελήφθη στις 12 Απριλίου 2018 από την γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού, κατόπιν μιας διεθνούς εκστρατείας από τους λάτρεις του ποδηλάτου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής δρ Λέσεκ Σιμπίλσκι, πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας.

Στο σχετικό ψήφισμα, τα κράτη - μέλη του ΟΗΕ καλούνται να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες. Όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ' έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.