Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

34χρονη Καλλιθέα: Αυτό είναι το «προφίλ» της φυσικής αυτουργού της επίθεσης

Όπως το σκιαγραφούν οι Αρχές

34χρονη Καλλιθέα: Αυτό είναι το «προφίλ» της φυσικής αυτουργού της επίθεσης
Ενημέρωση 03.06.2020 07:04
Αρθρογράφος: Ελένη Ζουγανέλη
ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Follow us on Google News

Αυτό είναι το «προφίλ» της φυσικής αυτουργού της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, όπως το σκιαγραφούν οι Αρχές.

Κινήσεις, προετοιμασία, εκτέλεση και διαφυγή «επαγγελματικού επιπέδου» δείχνουν οι αναλύσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας για τη μυστηριώδη γυναίκα με τη μάσκα που έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας. Οι έρευνες δυο εβδομάδων των αστυνομικών έδειξαν πως η επίθεση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από άνθρωπο που σε καμία περίπτωση δεν είναι μια νεαρή γυναίκα της διπλανής πόρτας.

34χρονη Καλλιθέα επίθεση με βιτριόλι εξελίξεις

Πλέον ο στόχος των ερευνών του ειδικού κλιμακίου της Ασφάλειας τροποποιήθηκε και δεν είναι να ταυτοποιηθεί η γυναίκα που είχε την εμμονή με την Ιωάννα, αλλά το άτομο που ανέλαβε να εκτελέσει το αρρωστημένο σχέδιο της. Με απλά λόγια οι αναλυτές εξετάζουν σοβαρά το σενάριο να πρόκειται για δύο διαφορετικές γυναίκες. Την ηθική και την φυσική αυτουργό. Η δράστης, όσο και αν μοιάζει απίστευτο, κινήθηκε με ψυχραιμία και συντονισμό που δεν θα μπορούσε να το κάνει οποιαδήποτε από τις 5 ύποπτες γυναίκες. Και αυτό γιατί όπως λένε οι αναλύτες:

  • -Προμηθεύτηκε, άγνωστο πώς και από που, βιτριόλι που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο.
  • -Είχε άριστη γνώση του χώρου εργασίας, της ώρας άφιξης της 34χρονης και των κινήσεων της όταν μπαίνει στο κτίριο. Φυσικά μετά από παρακολούθησεις πολλών ωρών.
  • -Έφτασε στη σημείο χωρίς κανείς να τη δει και το κυριότερο έφυγε σαν σκιά μέσα από δεκάδες διερχόμενους την ώρα του συμβάντος χωρίς να την προσέξει κανείς. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είχε κάνει ειδική μελέτη των καμερών που υπάρχουν στην περιοχή και έτσι εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε από την οδό Μπουμπουλίνας ακολουθώντας το ίδιο ακριβώς δρομολόγιο μέσω της Θησέως από το ρεύμα προς Αθήνα. Εξετάζεται αν χρησιμοποίησε ταξί, αυτοκίνητο ή ακόμα και το ενδεχόμενο να είχε συνεργό που την πήγε και την πήρε από το σημείο της επίθεσης.
  • -Πιθανότατα δεν έφερε πάνω της κινητό τηλέφωνο και για τις επικοινωνίες μάλλον να χρησιμοποίησε συγκεκριμένο καρτοτηλέφωνο που είχε από πριν σταμπάρει. Ο συγκεκριμένος θάλαμος που βρίσκεται σχετικά κοντά στην εταιρεία που εργαζόταν η Ιωάννα έχει μπει στο στόχαστρο των ερευνητών.
  • -Θεωρείται πολύ πιθανό να πρόκειται για αλλοδαπή γυναίκα με ιδιαίτερες γνώσεις σε τέτοιες ενέργειες, η οποία είτε γνώριζε την ηθική αυτουργό, είτε ήρθε σε επαφή μαζί της μέσω συνδέσμου ή ακόμα και του διαδικτύου.

Ένας συνάδελφος της άτυχης 34χρονης, που δέχθηκε πριν από λίγες μέρες την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, μίλησε στην εκπομπή Live News και περιέγραψε πως μάθανε το συμβάν στη δουλειά της, όταν μία κοπέλα ανέβηκε πάνω ενώ έκλαιγε και έτρεμε.

Όλο το βάρος των ερευνών πέφτει τώρα στον εντοπισμό αυτής της γυναίκας που δεν γνώριζε η Ιωάννα. Έλεγε, εκτιμούν οι αρχές, από την πρώτη στιγμή την αλήθεια ότι δεν την είχε δει ποτέ της και αυτό ενισχύει το σενάριο που μιλάει για δυο τουλάχιστον γυναίκες. Με αυτό το κόλπο η ηθική αυτουργός που ήθελε να εκδικηθεί και να τιμωρήσει την 34χρονη όχι μόνο εκτέλεσε το σχέδιο αλλά απέκτησε και ατράνταχτο άλλοθι παρά τις μαρτυρίες γνωστών της Ιωάννας ότι θα μπορούσε να ήταν αυτή η γυναίκα με τη μάσκα.

Πηγή: protothema.gr

34χρονη Καλλιθέα: Έτσι μετέφερε το οξύ της επίθεσης στην Καλλιθέα η μαυροφορεμένη

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με την επίθεση που έγινε στην 34χρονη με βιτρόλι, με την αστυνομία να ανακαλύπτει μέσα από τα βίντεο, τον τρόπο με τον οποίο μετέφερε μέχρι την Καλλιθέα το οξύ η μαυροφορεμένη ύποπτη.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται καθημερινά. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στον εντοπισμό της γυναίκας που έκανε την επίθεση και σε αυτό το στάδιο, κάθε στοιχείο θα μπορούσε να βοηθήσει.

Οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι η δράστιδα μετέφερε το βιτριόλι μέσα σε θερμός, καθώς η μεταφορά του συγκεκριμένου υγρού δεν μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο. Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε και ένας συνεργάτης της 34χρονης. Δείτε εδώ όλα όσα είπε.

Η μαυροφορεμένη, έφτασε με ταξί μέχρι την Καλλιθέα, άφησε τον οδηγό να περιμένει μέχρι να επιτεθεί στην άτυχη Ιωάννα και στη συνέχεια επέστρεψε στο ταξί της και έφυγε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Επίθεση με βιτριόλι: Οι έρευνες για την ηθική αυτουργό

Επίθεση με βιτριόλι: Τσακωμένη με την 34χρονη η νούμερο 1 ύποπτη

Share