«Έσκασε» η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου - Ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού

Προειδοποίηση από τον γνωστό μετεωρολόγο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Έσκασε» η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου - Ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού

Πριν από λίγο «έσκασε» η νέα πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, σύμφωνα με την οποία, αύριο, Πέμπτη, πρόκειται να δούμε μία ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με τις βροχές και τις καταιγίδες να δίνουν τη θέση τους στην λιακάδα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, μέσα από το δελτίο καιρού της ΕΡΤ, ξεκαθάρισε πως μετά από μέρες ο καιρός θα φτιάξει και θα πούμε αντίο στην κακοκαιρία.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές, οι οποίες ωστόσο κατά τη διάρκεια της μέρας, στα δυτικά και στα βόρεια, πρόκειται να πυκνώσουν και να δώσουν μικρής διάρκειας τοπικές βροχές.

Η κακοκαιρία σήμερα, "σάρωσε" την Αθήνα και συγκεκριμένα τα δυτικά προάστια. Δείτε εδώ εικόνες από τις ισχυρές καταιγίδες που «έπνιξαν» την πρωτεύουσα.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Να σημειώσουμε πως χθες, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου τη Λέρο για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Καιρός Αγίου Πνεύματος