Θετικός στον κορωνοϊό ο Τζορτζ Φλόιντ - Τι έδειξε η νεκροψία

Μεγάλη ανατροπή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θετικός στον κορωνοϊό ο Τζορτζ Φλόιντ - Τι έδειξε η νεκροψία

Μία μεγάλη ανατροπή έγινε με την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ μιας και σύμφωνα με τα όσα έδειξε η νεκροψία, ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Η Αμερική είναι άλλωστε μία από τις χώρες που έχει πληγεί βαθύτατα από την εξάπλωση του ιού.

«Μπλέκει» η υπόθεση του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, μετά την νέα ιατροδικαστική εξέταση, η οποία δεν κάνει ξεκάθαρα λόγο για δολοφονία από τον αστυνομικό Σόβιν, ενώ προστίθεται πως έπασχε από κορωνοϊό, χωρίς βέβαια να σημαίνει σε καμία περίπτωση πως πέθανε από αυτό.

Θυμίζουμε πως χθες βράδυ, επεισόδια σημειώθηκαν και στην Αθήνα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Δείτε εδώ τι ακριβώς συνέβη.

Η έκθεση αυτή, λοιπόν, έρχεται σε αντίθεση με την πρώτη αναφορά από τον ανεξάρτητο ιατροδικαστή, η οποία έκανε λόγο για ανθρωποκτονία, τονίζοντας ότι ο θάνατος προήλθε από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε στην πλάτη και στον λαιμό του.

Τζορτζ Φλόιντ κορωνοϊός

Η νέα έρευνα ανέδειξε ως αιτία θανάτου την «καρδιοπνευμονική ανακοπή», για την οποία δεν υπάρχει αναφορά ότι επήλθε από ασφυξία, λόγω της πίεσης που ασκούσε με το γόνατό του ο αστυνομικός. Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα «ασφυξίας λόγω παρατεταμένης συμπίεσης του λαιμού».

Στην έρευνα του Άντριου Μπέικερ αναφέρεται ότι ο Φλόιντ είχε μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στόμα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια, κάτι που φανερώνει πως υπέστη βία πριν τον θάνατό του.

Σημειώνεται επίσης πως το γόνατο του Τσόβιν, ήταν για πάνω από 8 λεπτά στον λαιμό του, ωστόσο σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που να αποδεικνύουν πως η ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου του θύματος.

Τέλος η αυτοψία έδειξε ότι ο Φλόιντ ήταν θετικός στον κορονοϊό ενώ αντιμετώπιζε καραδιακά προβλήματα και ιστορικό πίεσης.

Οι τοξικολογικές έδειξαν μέτρια επίπεδα φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης. Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν φέρεται να έχει σχέση με τα αίτια θανάτου του, όπως επισημαίνει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Πηγή: athensmagazine.gr

Σπαρακτικά ήταν και τα λόγια της πρώην συντρόφου του Τζορτζ Φλόιντ για την δολοφονία του

Σπάραξε η σύντροφος του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεάπολις της Μινεσότα, κατά την προσαγωγή του. Τα λόγια της στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της έχοντας στο πλευρό της την 6χρονη κόρη τους, ράγισαν χιλιάδες καρδιές.

Με δάκρυα στα μάτια της, η Ρόξι Ουάσινγκτον είπε μεταξύ άλλων έξω από το δημαρχείο της Μινεάπολις: «δεν θα δει ποτέ την κόρη του να μεγαλώνει, να παίρνει πτυχίο από το πανεπιστήμιο. Δεν θα έχει την ευκαιρία να την συνοδεύσει στον γάμο της. Αν έχει ένα πρόβλημα και χρειάζεται τον πατέρα της δεν τον έχει πια».

Σύντροφος του Τζορτζ Φλόιντ σύντροφος κόρη

Όπως είπε ο 46χρονος λάτρευε την 6χρονη κόρη του,Τζιάνα δηλώνοντας πως πήγε στην Μινεσότα από το Χιούστον για να βρει μια καλύτερη δουλειά ως οδηγός φορτηγού.

«Είμαι εδώ για το παιδί μου και για τον Τζορτζ γιατί θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί ήταν καλός και η Τζιάνα είναι η απόδειξη γι' αυτό» πρόσθεσε και συνέχισε: «Μας φρόντιζε. Μας εξασφάλιζε τα απαραίτητα. Ήταν ένας καλός σύντροφος και πατέρας». Ωστόσο, σοκάρει το νέο ανατριχιαστικό βίντεο από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.