Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου - «Έρχεται αφρικανική σκόνη»

Η πρόγνωσή του για το 3ήμερο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου - «Έρχεται αφρικανική σκόνη»

Μέσα από το δελτίο καιρού στην ΕΡΤ, ο Σάκης Αρναούτογλου θέλησε να προειδοποιήσει για το κύμα αφρικανικής σκόνης που πρόκειται να έρχεται στα δυτικά της χώρας μας ήδη από αύριο, καθώς και για τον καιρό που θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν κανονίσει να το "σκάσουν" για λίγο στην αργία που έρχεται, μιας και είναι η πρώτη ευκαιρία για ένα μικρό τριήμερο, μετά την καραντίνα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρθηκε αρχικά στην αυριανή μέρα, λέγοντας πως θα δούμε αραιές συννεφιές, η οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να βρέξει. Οι μετεωρολογικές συνθήκες στη Δυτική Ελλάδα θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Αυτή είναι η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Όσο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά καλός με διαύγεια και ορατότητα και πρόσκαιρες συννεφιές στα ορεινά. Τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ο καιρός θα είναι επίσης καλός. Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες, ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι αναμένεται πρόσκαιρη πτώση το Σάββατο και ανοδική πορεία την Κυριακή και, κυρίως τη Δευτέρα.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αγίου Πνεύματος

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα νότια. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα βόρεια έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.