Υπόθεση Μαντλίν: Ύποπτος και για άλλη εξαφάνιση ο Γερμανός παιδόφιλος

Νέα στοιχεία στην υπόθεση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Υπόθεση Μαντλίν: Ύποπτος και για άλλη εξαφάνιση ο Γερμανός παιδόφιλος

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν, μιας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, ο Γερμανός παιδόφιλος, είναι ύποπτος και για άλλη μία εξαφάνιση ανήλικου κοριτσιού.

Η 5χρονη Ίνγκα Γκεχρίκε εξαφανίστηκε στις 2 Μαΐου 2015 από προάστιο της Σαξονίας κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής εκδρομής, αλλά οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, τότε, δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο στοιχείο που να οδηγήσει στον εντοπισμό της.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα ότι ερευνούν αν ο Μπρίκνερ έχει συμμετοχή στην εξαφάνιση της μικρής Ίνγκα. Δείτε και πώς έφτασε στον εντοπισμό του η αστυνομία.

Αυτό που ενισχύει πολύ τις υποψίες της αστυνομίας, είναι, όπως αποκαλύπτει η Spiegel, κάποιες διαδικτυακές συνομιλίες που «δείχνουν» ότι ο Μπρίκνερ φαντασιώθηκε την απαγωγή και τη σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού τον Σεπτέμβριο του 2013.

Εξαφάνιση Μαντλίν παιδόφιλος

Μάλιστα φέρεται ότι είχε πει σε έναν γνωστό του ότι ήθελε να «αιχμαλωτίσει κάτι μικρό και να το χρησιμοποιήσει για μέρες» και ότι θα ήταν ασφαλέστερο εάν «τα στοιχεία καταστραφούν μετά».

Tην ανήλικη πρώην του Γερμανού υπόπτου από το 2007 εξετάζουν οι Αρχές

Παράλληλα, οι έρευνες των γερμανικών Αρχών στρέφονται στην πρώην ανήλικη φιλενάδα του Μπρίκνερ.

Σύμφωνα με γερμανικές πηγές, ο Γερμανός ύποπτος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος καθώς έχει εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του εφόσον βέβαια δοθεί το πράσινο φως από Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Από την πλευρά τους, οι βρετανικές αρχές εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο ο Kριστιάν Μπρίκνερ να είχε και συνεργό ο οποίος να ξέρει πού είναι θαμμένη η μικρή Μαντλίν. Αυτό επίσης που δεν έχουν αποκλείσει οι βρετανικές αρχές είναι η απαγωγή του παιδιού που δεν είχε κλείσει τα 4 του χρόνια να είχε και σεξουαλικό κίνητρο. Θεωρούν ότι αρχικά η πρόθεσή του ήταν να διαρρήξει το δωμάτιο, αλλά στην συνέχεια και λόγω των άρρωστων σεξουαλικών του ορέξεων να απήγαγε την Μαντλίν από το κρεβάτι της.

Ο σεσημασμένος παιδόφιλος βρίσκεται στις φυλακές του Κίελου καταδικασμένος για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας στην Πορτογαλία, δυο χρόνια πριν την απαγωγή της Μαντλίν τον Μάιο του 2007. Όπως είπε και ο Γερμανός εισαγγελέας, ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ηθικούς φραγμούς και έχει ήδη καταδικαστεί και για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μικρών κοριτσιών.

Πηγή: protothema.gr

Το χρονικό της υπόθεσης της μικρής Μαντλίν

Υπενθυμίζεται πως η Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε η οικογένειά της στις 3 Μαΐου 2007, λίγες ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, στο θέρετρο Πράια ντα Λους της νότιας Πορτογαλίας.

Έπειτα από 14 μήνες ερευνών, κατά την διάρκεια των οποίων και οι γονείς της θεωρήθηκαν ύποπτοι, και την απομάκρυνση του επιφορτισμένου με τις έρευνες επιθεωρητή της αστυνομίας, η πορτογαλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση το 2008 για να ξανανοίξει τον φάκελο πέντε χρόνια αργότερα. Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε την δική της έρευνα τον Ιούλιο 2013, αλλά η Σκότλαντ Γιαρντ έχει μειώσει δραστικά τον αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτήν.

Μια από τις επικρατέστερες θεωρίες, την οποία εξετάζει και τον ντοκιμαντέρ του Netflix, ισχυρίζεται πως το μικρό κορίτσι έπεσε θύμα κυκλώματος trafficking. Σε αυτή την περίπτωση πολλοί ισχυρίζονται πως το κορίτσι μπορεί να είναι ακόμα ζωντανό. Επιπλέον σύμφωνα με την Telegraph, εκείνη την περίοδο σημειώθηκαν στην περιοχή της εξαφάνισης, αρκετές απόπειρες αρπαγής νεαρών κοριτσιών ηλικίας 6-12 ετών.