Δύσκολη νύχτα για την Ζάκυνθο - Έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες οι Πυροσβέστες

Συνεχίζεται μέχρι και σήμερα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δύσκολη νύχτα για την Ζάκυνθο - Έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες οι Πυροσβέστες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στο Ιόνιο έχουν καταστήσει δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, που έθεσε σε πύρινο κλοιό το χωριό Μαριές.

Μάλιστα, γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, δόθηκε εντολή από τον Νίκο Χαρδαλιά να εκκενωθεί το χωριό, όπερ κι εγένετο. Τι λένε οι πήροφορίες;

Όπως αναφέρει το imerazante, άρχισε να χτυπά η καμπάνα του χωριού, οι αστυνομικοί χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών και ενημέρωναν τον κόσμο, ενώ η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, με επικεφαλής την υπεύθυνη Μαρία Μουζάκη είχε μεριμνήσει για λεωφορεία και ξενοδοχεία. Τελικά, την τελευταία στιγμή ο καιρός γύρισε και το χωριό σώθηκε...

Φωτιά Ζάκυνθος

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά, στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου με 1 ελικόπτερο για τη μεταφορά πεζοπόρου τμήματος, εναέριο συντονισμό και πυρόσβεση καθώς και 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Συνδρομή από 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου.

Να σημειώσουμε πως, πριν από λίγες ημέρες μετά από φωτιά σε βυτιοφόρο, ένας άνδρας «έχασε» τη ζωή του. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Πηγή: Ethnos.gr

«Μάχη» με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβέστες και σε εργοστάσιο

Φωτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο της AKFA περίπου στις 17:00, πρώην ΙΝΤΕΡΚΕΜ και είναι η δεύτερη μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αφού η προηγούμενη ήταν στις 21 Μαρτίου, στις δεξαμενές.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες του tvstar.gr, η φωτιά ξέσπασε στο κτήριο της παραγωγής για διαθερμικό λάδι. Την πυροσβεστική Χαλκίδας ενισχύουν δυνάμεις από τους όμορους νομούς και από περιοχές της Εύβοιας, ενώ να σημειωθεί ότι πρόσφατα φωτιά είχε πιάσει και ένα εργοστάσιο στην Αυλίδα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση επιχειρούν 15 αυτοκίνητα και 40 πυροσβέστες. Στη φωτιά βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο περιφερειακός δ/ντης ΠΥ Στερεάς Μάριος Αποστολίδης, ο δ/κτης της Εύβοιας, Σίμος Αποστόλου και ο δ/κτης της Χαλκίδας, Περικλής Κουλκουβίνης, ενώ μεγάλη υπήρξε και η κινητοποίηση για φωτιά στα Μέγαρα. Δείτε εδώ τις πληροφορίες σχετικά με την καταστροφή που προκάλεσε.

Εκεί βρέθηκαν η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, ο αντιδήμαρχος Αυλίδας, Λευτέρης Λειβαδίτης, ο αντιδήμαρψος τεχνικών υπηρεσιών, Βασίλης Γουρνής και ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Αυτή την ώρα, η φωτιά είναι υπό έλεγχο.

πηγή: athensmagazine.gr