Θρήνος - Πέθανε η 27χρονη Δώρα

Έχασε τη μάχη η κοπέλα που ελάχιστες ώρες μετά τη γέννηση του μωρού της βρέθηκε στην Εντατική

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρήνος - Πέθανε η 27χρονη Δώρα

Ανείπωτη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της 27χρονης Δώρας, από το Βαρθολομιό, η οποία έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς ελάχιστες ώρες μετά τη γέννηση του μωρού της βρέθηκε στην Εντατική. Ο θρήνος για την οικογένεια της είναι ασύλληπτος.

Η άτυχη κοπέλα έφερε στην κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι στις 18 Μαΐου και αμέσως μετά εισήχθη στην Εντατική. Την προηγούμενη εβδομάδα η οικογένεια της ενημερώθηκε πως ο εγκέφαλος της έχει νεκρωθεί. Θρήνο ωστόσο, έχει σκορπίσει και η είδηση πως πέθανε ο Μάκης Σκλαβενίτης.

Λίγες ώρες μετά την γέννα μπήκε στην εντατική εγκεφαλικά νεκρή η 27χρονη Δώρα που πέθανε

Μάχη για τη ζωή της δίνει η 27χρονη Δώρα από την περιοχή του Βαρθολομιού Ηλείας, που λίγες ώρες αφού γέννησε μπήκε στην εντατική εγκεφαλικά νεκρή. Στην περιοχή επικρατεί σοκ με την είδηση

Η 27χρονη γυναίκα έφερε στον κόσμο στις 18 Μαΐου ένα υγιέστατο αγοράκι και λίγη ώρα αργότερα αντί να κρατά το μωρό της στην αγκαλιά της βρέθηκε στην εντατική, όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Η Δώρα, σύμφωνα με τους οικείους της και τη δικηγόρο της, είναι εγκεφαλικά νεκρή και όλοι τώρα περιμένουν ένα θαύμα.
Μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της εργαζόταν κανονικά χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η μοίρα όμως παίζει άσχημα παιχνίδια.

Από τη χαρά στη λύπη

«Μιλάμε για μια κοπέλα 27 ετών, ένα κορίτσι το οποίο πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο να γεννήσει το πρώτο της παιδάκι. Μάλιστα, επειδή γνώρισα προσωπικά την οικογένεια -μια πραγματικά πολύ δεμένη οικογένεια-, σας λέω ότι η κοπέλα δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας ποτέ, ήταν υγιέστατη, δεν είχε κάποιο βεβαρημένο ιστορικό. Μάλιστα, όπως μου ανέφερε και η μητέρα της, είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει και σε ιδιωτικό μαιευτήριο να γεννήσει. Όμως όλη αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό της έδωσε εμπιστοσύνη και πίστη στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αυτό το κορίτσι δηλαδή είπε: Εγώ θα πάω να γεννήσω στο Δημόσιο νοσοκομείο για να είμαι πολύ πιο ασφαλής, λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Και την ημέρα που πήγε στο νοσοκομείο δεν είχε πάει για να γεννήσει, θα γεννούσε μία μέρα μετά. Πήγε λοιπόν στις 18 Μαΐου, για να υποβληθεί στην εξέταση για τον covid-19, στην οποία υποβάλλονται όλες οι ετοιμόγεννες λόγω της περίστασης αυτής, καθώς και στις προγεννητικές εξετάσεις. Όμως ενημέρωσαν τον σύζυγό της ότι πρέπει να γίνει ο τοκετός την ίδια μέρα. Πράγματι το κορίτσι γέννησε», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, 3.400 γραμμάρια, αλλά ενώ ο γιατρός τους είπε αρχικά ότι είναι καλά στην υγεία της, μετά τους είπε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ότι έχει διασωληνωθεί, και ότι εισήχθη στην εντατική. Και από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα για δέκα μέρες, το κορίτσι αυτό δίνει για τη ζωή του, παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, και πριν δύο μέρες δυστυχώς, η οικογένεια ενημερώθηκε ότι έχει νεκρώσει ο εγκέφαλός της».

Ηλεία εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη

«Όλοι προσεύχονται»

Στο Τραγανό, το Βαρθολομιό και την ευρύτερη περιοχή, όλοι οι κάτοικοι προσεύχονται είπε και η κ. Παναγοπούλου και συνέχισε: «Και ξέρετε αυτό που έχω να σας πω είναι ότι αυτοί άνθρωποι, γιατί μιλάμε για πάρα πολλούς ανθρώπους, εκατοντάδες ανθρώπους που είναι στο πλευρό αυτής της οικογένειας, μιλάμε για ένα κορίτσι το οποίο ήταν εκεί στο χωριό που δούλευε, γιατί μας λένε ότι δούλευε μέχρι και τον έβδομο μήνα σε ένα καφενείο εκεί στην περιοχή, ήταν ένα κορίτσι ιδιαίτερα αγαπητό, ένα κορίτσι με το χαμόγελο στα χείλη πάντα, η Δώρα τους, η Θεοδώρα… Μου λένε, λοιπόν, ότι ήταν ένα κορίτσι δραστήριο και αγαπητό, το τρίτο, το τελευταίο παιδί της οικογένειας και όλοι προσεύχονται για εκείνην, Όλοι κάνουν μια προσευχή. Δυστυχώς ξέρουν όμως ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο βελτίωσης, αλλά αυτό που βασανίζει την οικογένεια είναι ότι έχουν πολλά ερωτήματα. Κανείς δεν τους έχει ενημερώσει επίσημα πώς αυτό το πλάσμα, πως αυτό το νεαρό κορίτσι περιήλθε σ΄αυτή την κατάσταση. Πήγε υγιής, πήγε όρθια και πλέον χαροπαλεύει σε ένα κρεβάτι εντατικής».

Να σημειώσουμε πως κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες και στην υπόθεση της 27χρονης Ιωάννας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι. Τι λένε οι πληροφορίες;

Εν αναμονή των απαντήσεων

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει απαντήσει ακόμα για το πώς και το γιατί και αυτό βασανίζει τον σύζυγό της Τάσο, την οικογένεια της Δώρας αλλά και εκατοντάδες φίλους γνωστούς και αγνώστους. Συγκεκριμένα η ποινικολόγος είπε: «Αυτό που βασανίζει την οικογένεια και που, βεβαίως, εμείς θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να πάρουν απαντήσεις αυτοί οι άνθρωποι, είναι πώς, εν έτει 2020, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον Δημοσίου νοσοκομείου, να μην ενημερώνονται και μέχρι και σήμερα που μιλάμε για δέκα κρίσιμες μέρες να μην έχουν πάρει καμία σαφή απάντηση του τι συνέβη στο κορίτσι αυτό, τι συνέβη στο παιδί τους. Ο ένας μεταθέτει τις ευθύνες στον άλλον, κανείς δεν δίνει σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένες».

Πηγή: Patrisnews.gr