Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Αριθμός - σοκ

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και της ανησυχίας στη χώρα, αφού καταγράφηκαν 97 νέα κρούσματα. Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Τα νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός των νεκρών που αφήνει πίσω του ο φονικός ιός. Επιστρέφει το… ραντεβού των 18:00 σε καθημερινή βάση.

Σήμερα ανακοινώνουμε 97 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου). Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Ήταν θετικός στον κορωνοϊό ο Τζορτζ Φλόιντ; Δείτε εδώ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

"Αόρατος εχθρός”.

Ποιος είναι αυτός; Ότι ο κορονοϊός δεν θα… εξαφανιστεί από μόνος του, αλλά θα ηττηθεί μόνο όταν βρεθεί το εμβόλιο. Μέχρι τότε, όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και παρά την χαλάρωση των μέτρων να μην ξεχνάμε ότι ο φονικός ιός παραμένει ανάμεσά μας.

Κορωνοϊός: Ανατροπή! Επιστρέφει η καθημερινή ενημέρωση

Ανατροπή με την ενημέρωση για την καθημερινή ενημέρωση του κορωνοϊού. Τα πολλά κρούσματα και τα μαγαζιά που άνοιξαν, έχουν ως αποτέλεσμα να επιστρέψει και πάλι όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για αυτή.

Μπορεί τα μέτρα να έχουν χαλαρώσει πολύ και τα μαγαζιά ανοίγουν σταδιακά,ωστόσο κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται. Ο μεγαλύτερος εχθρός, είναι ο εφησυχασμός, για αυτό και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού επιστρέφει η ενημέρωση.

Έτσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2».

πηγή: athensmagazine.gr