Νεκρή γυναίκα από πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη τραγωδία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νεκρή γυναίκα από πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη

Μία μεγάλη τραγωδία έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής, μία ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της, στις Συκιές.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία, σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Βελδεμίρη στις 2:30 τα ξημερώματα, με την πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο με 2 οχήματα και 6 άνδρες.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες και σε διαμέρισμα στην Κρήτη. Δείτε εδώ τις πρώτες πληροφορίες γύρω από το συμβάν.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο, όπως ενημέρωσε η πυροσβεστική, για την άτυχη γυναίκα όμως, ήταν αργά. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η πολυκατοικία, με την φωτιά να τίθεται υπό έλεγχο καθώς δεν πήρε έκταση. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Πηγή: ethnos.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από μερικές μέρες και στη Ζάκυνθο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στο Ιόνιο έχουν καταστήσει δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, που έθεσε σε πύρινο κλοιό το χωριό Μαριές.

Μάλιστα, γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, δόθηκε εντολή από τον Νίκο Χαρδαλιά να εκκενωθεί το χωριό, όπερ κι εγένετο. Τι λένε οι πήροφορίες;

Όπως αναφέρει το imerazante, άρχισε να χτυπά η καμπάνα του χωριού, οι αστυνομικοί χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών και ενημέρωναν τον κόσμο, ενώ η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, με επικεφαλής την υπεύθυνη Μαρία Μουζάκη είχε μεριμνήσει για λεωφορεία και ξενοδοχεία. Τελικά, την τελευταία στιγμή ο καιρός γύρισε και το χωριό σώθηκε...

Φωτιά Ζάκυνθος

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά, στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου με 1 ελικόπτερο για τη μεταφορά πεζοπόρου τμήματος, εναέριο συντονισμό και πυρόσβεση καθώς και 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Συνδρομή από 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου.

Να σημειώσουμε πως, πριν από λίγες ημέρες μετά από φωτιά σε βυτιοφόρο, ένας άνδρας «έχασε» τη ζωή του. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Πηγή: Ethnos.gr