Καιρός: «Καυτή» Κυριακή σήμερα - Πόσο θα δείξει το θερμόμετρο;

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Καιρός: «Καυτή» Κυριακή σήμερα - Πόσο θα δείξει το θερμόμετρο;

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός σήμερα, με την θερμοκρασία να είναι καυτή και φτάνει ακόμα και στους 35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με νεφώσεις τοπικά αυξημένες και άνοδο της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση από το απόγευμα.

Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Παρασκευή 12/6

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από16 έως 34 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 35 βαθμούς Κελσίου. Δείτε τις καταστροφές που είχε προκαλέσει η κακοκαιρία στη Λέρο.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στη δυτική Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μερομήνια 2020: "Βόμβα"! Έτσι θα είναι ο καιρός το καλοκαίρι

"Βόμβα" με τα μερομήνια του 2020, αφού έτσι θα είναι ο καιρός το καλοκαίρι. Οι θερμοκρασίες δεν προβλέπεται να είναι όπως συνήθως, ενώ αρκετές φορές αναμένεται να είναι και άστατος, σύμφωνα με την μέθοδο αυτή.

Τα μερομήνια αποτελούν έναν… παραδοσιακό τρόπο «πρόβλεψης» του καιρού.Μπορεί όσοι ασχολούνται με τα μερομήνια να μην είναι μετεωρολόγοι, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που οι προβλέψεις τους έχουν αποδειχτεί σωστές.

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, σύμφωνα με το Νίκο Βογιατζή; Δείτε ωστόσο και την προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τα ισχυρά φαινόμενα που έρχονται.

Ιούνιος 2020

  • Μέχρι τις 10 Ιουνίου, ο καιρός θα είναι καλός
  • Από τις 10 έως 20 Ιουνίου, ο καιρός στην Ελλάδα προβλέπεται άστατος
  • 21 έως 27 Ιουνίου, ενδέχεται να υπάρξουν βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι
  • Ζέστη θα επικρατήσει από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου

Ιούλιος 2020

  • Άστατος καιρός με βροχές και ανέμους προβλέπεται από 1 έως 7 Ιουλίου
  • Από τις 8 έως τις 13, ο καιρός θα είναι ήπιος
  • Ενδέχεται να υπάρξουν βροχές και άνεμοι, από τις 14 έως τις 21 Ιουλίου
  • Ο καιρός από τις 21 έως τις 27 Ιουλίου θα είναι ζεστός
  • Από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου ο καιρός θα είναι άστατος

Αύγουστος 2020

  • Ζέστη αναμένεται να επικρατήσει από τη 1 μέχρι και τις 13 Αυγούστου