Κορωνοϊός: Δεύτερος νεκρός στην Ξάνθη μέσα σε λίγη ώρα

Στους 187 το σύνολο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Δεύτερος νεκρός στην Ξάνθη μέσα σε λίγη ώρα

Και δεύτερος νεκρός από κορωνοϊό σημειώθηκε μέσα σε λίγη ώρα στον Εχίνο Ξάνθης, με το συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον στους 187, καθώς κατέληξε ένας άντρας 67 ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και οι δύο ασθενείς προέρχονταν από τον Εχίνο Ξάνθης. Ο 67χρονος νοσηλευόταν από τις 12 Ιουνίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ενώ η 82χρονη από τις 11 Ιουνίου στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ενώ και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Μετά τον θάνατο του 67χρονου και της 82χρονης, ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται στους 187.

Δείτε εδώ και την αποκάλυψη που έκανε ένας γνωστός αστρολόγος για το ζώδιο που ευθύνεται για τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Το πρωί της Τρίτης κατέληξε ένας 74χρονος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Είχε διακομιστεί εκεί από το νοσοκομείο της Ξάνθης και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Ο 74χρονος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα σήμερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 15 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.148.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, μπήκε σε καραντίνα οικισμός στην Ροδόπη

Λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή του Ιάσμου με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και κατόπιν συνεννόησης με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον δήμαρχο Ιάσμου και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων στον Δήμο Ιάσμου, της ΠΕ Ροδόπης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 σε 2 άξονες:

Κορωνοϊός σε καραντίνα οικισμός

Σε οριζόντια μέτρα για τον Δήμο Ιάσμου, τα οποία συνίστανται σε:

  • Προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου για 14 ημέρες

Σε ειδικότερα μέτρα που αφορούν στον οικισμό του Αγιάσμου του Δήμου Ιάσμου, τα οποία συνίστανται σε:

  • Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης
  • Απαγόρευση μετάβασης κατοίκων εντός και εκτός Αγιάσμου
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή
  • Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Ιάσμου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού Αγίασμα και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του ανωτέρω οικισμού καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών από άλλες περιοχές εντός και εκτός οικισμού.
  • Λήψη μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του ανωτέρω οικισμού από τον Δήμο Ιάσμου στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.

Τα εν λόγω επιπλέον περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν από την έκδοση της παρούσας και για 7 ημέρες, ήτοι από 16-06-2020 και ώρα 21:00 έως και 23-06-2020 και ώρα 21:00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.