Σεισμός σκέτος τρόμος: Παρέλυσαν με τα 7,3 Ρίχτερ που καταγράφηκαν

Που συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός σκέτος τρόμος: Παρέλυσαν με τα 7,3 Ρίχτερ που καταγράφηκαν

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ έπληξε πριν από λίγο τα νησιά Κέρμαντεκ της Νέας Ζηλανδίας, στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό και προκάλεσε τρόμο.

Το εστιακό βάθος καταγράφεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με την αυτόματη λύση από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός έγινε 695 χιλιόμετρα από το Γουάκατεϊν.

Σεισμός τώρα 7,3 ρίχτερ

Νωρίς το πρωί σημειώθηκε σεισμός και στην Ελλάδα 4,5 Ρίχτερ. Δείτε που χτύπησε

Τι πρέπει να κάνετε αμέσως μετά τον σεισμό

  • Εκκένωσε το κτίριο από το κλιμακοστάσιο, αφού πρώτα κλείσεις τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του νερού, φορέσεις κατάλληλα για την εποχή ρούχα και παπούτσια και πάρεις μαζί σου τα εφόδια έκτακτης ανάγκης που θεωρείς απαραίτητα.
  • Προσπάθησε να μην χρησιμοποιήσεις άσκοπα το τηλέφωνό σου ή το αυτοκίνητό σου. Οι γραμμές τηλεφωνίας πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία και οι οδικοί άξονες πρέπει να είναι ελεύθεροι.
  • Κατάφυγε στον προεπιλεγμένο ανοιχτό, κοντινό, ασφαλή χώρο (πάρκο, πλατεία κ.λπ.), μακριά από τις προσόψεις των κτιρίων ή άλλα επικίνδυνα σημεία.
  • Περίμενε μετασεισμούς. Οι μετασεισμοί που ακολουθούν έναν ισχυρό σεισμό μπορεί να προξενήσουν επίσης βλάβες στα κτίρια.
  • Βοήθησε συνανθρώπους σου που έχουν ανάγκη. Μην μετακινήσεις βαριά τραυματισμένους, παρά μόνο αν υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν περισσότερο. Ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική: 199, Ε.Κ.Α.Β.: 166).