Αυτή είναι η ημερομηνία που ανοίγουν τα σχολεία

Γονείς σας αφορά!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αυτή είναι η ημερομηνία που ανοίγουν τα σχολεία

Στη δημοσιότητα δόθηκε η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία. Στις 7 Σεπτεμβρίου θα γίνει το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα απ' ότι συνήθως, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτηαν φέτος με τον κορωνοϊό.

Όπως ανκοίνωσε το υπουργείο παιδείας: «Η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει φέτος νωρίτερα, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού.»

Μπορεί τα σχολεία να έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα, ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα ωστόσο αυξάνεται. Δείτε εδώ το νέο νούμερο.

Συνήθως τα σχολεία άνοιγαν στις 11 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.

Άνοιγμα σχολείων

Πηγή: skai.gr

Με αυτά τα μέτρα λειτουργούν τα σχολεία

"Αποφασίστηκε η επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών κι όλων των οι εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής είπε μεταξύ άλλων η υπουργός που σημείωσε ακόμα ότι φέτος η χρονιά θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου.

Έτσι μέχρι τότε τα σχολεία αναμένεται να είναι ανοιχτά, ενώ οι μαθητές επέστρψαν στις σχολικές αίθουσες την 1η Ιουνίου. Η υπουργός σημείωσε ακόμα ότι δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι:

  • οι τάξεις θα έχουν έως 15 μαθητές
  • προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες
  • προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων
  • προαιρετική η χρήση μάσκας και στα σχολεία και στα σχολικά.
  • Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο). Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή θα πηγαίνει το μισό τμήμα και Τρίτη - Πέμπτη το άλλο μισό. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. Τα ολιγομελή τμήματα (έως 15 άτομα) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά.
  • Θα υπάρχει πρόγραμμα για μελέτη στο σπίτι για τους μαθητές που δεν θα είναι στο σχολείο.
  • Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα γίνεται φυσικός εξαερισμός. Προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα.
  • Θα προβλεφθούν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές.