Χάος με την πυρκαγιά στο Μαρτίνο - Στην εθνική οδό οι φλόγες

Μεγάλη ανησυχία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χάος με την πυρκαγιά στο Μαρτίνο - Στην εθνική οδό οι φλόγες

Κανονικό χάος επικρατεί στο Μαρτίνο με την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ώρες. Οι φλόγες έχουν πλέον εξαπλωθεί και στην εθνική οδό, ενώ πάνω από 60 πυροσβέστες δίνουν μάχη προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά και να προστατεύσουν τις κατοικίες.

Με σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους η πυρκαγιά που ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής πλησίον του αυτοκινητοδρόμου Λαμίας Αθηνών στο ύψος του Μαρτίνου, πέρασε στο βραχίονα των ανεμογεννητριών πάνω από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας.

Να σημειώσουμε πως, πριν από λίγες ημέρες μετά από φωτιά σε βυτιοφόρο, ένας άνδρας «έχασε» τη ζωή του. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Για λόγους ασφαλείας από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική και στα δύο ρεύματα και τα αυτοκίνητα εκτρέπονται από εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να αποφύγουν τον πυκνό καπνό που έχει σκεπάσει τον αυτοκινητόδρομο. Η εκτροπή γίνεται στο 125,7 χ/θ από Μαρτίνο έως 115 χ/θ στο Κάστρο.

Το μόνο θετικό είναι ότι οι άνεμοι μετά τις 18:15’ κόπασαν λίγο, ωστόσο επειδή δεν υπάρχουν σταθερές διευθύνσεις υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον από αέρος τρία (3) Canadair και δύο (2) πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ από εδάφους επιχειρούν 12 οχήματα και δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι και τα μηχανήματα με τις υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου Λοκρών.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε τις προηγούμενες μέρες στον Ασπρόπυργο

Φωτιά ξέσπασε στον Ασπρόπυργο το απόγεμα της περασμένης Τετάρτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για καταυλισμό που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της φωτιάς. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

​Άμεση ήταν η κινητοποίηση 25 πυροσβεστών με οκτώ οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για καταυλισμό που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της φωτιάς.

πηγή: athensmagazine.gr

Φωτιά ξέσπασε τις προάλλες και σε ένα διαμέρισμα στο Γαλάτσι

Συναγερμός είχε σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που εκδηλώθηκε σε πρώτο όροφο διαμερίσματος πριν λίγο στο Γαλάτσι. Άγνωστα παραμένουν ακόμα τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ λίγες είναι οι πληροφορίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα.

Πυρκαγιά σημειώθηκε σε διαμέρισμα στο Γαλάτσι νωρίς το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 20:00, η Πυροσβεστική έλαβε κλήση για φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στο Γαλάτσι, στην οδό Ευβοίας.

Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα και η επιχείρηση της κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ανθρώπους εντός του διαμερίσματος.

Τέλος, άγνωστα παραμένουν ακόμα τα αίτια της πυρκαγιάς.

πηγή: sputnik.gr