Δυνατός σεισμός 5,4 Ρίχτερ το μεσημέρι της Κυριακής

Που χτύπησε;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δυνατός σεισμός 5,4 Ρίχτερ το μεσημέρι της Κυριακής

Σεισμό μεγέθους 5,4 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νικαράγουα, το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου.

Ο σεισμός έγινε 37 χλμ νοτιοδυτικά της περιοχής Masachapa στη Νικαράγουα. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 60 χλμ. Με τον Εγκέλαδο να «χτυπάει» πριν 2 μέρες με ισχυρή σεισμική δόνηση και την Ιαπωνία.

Σεισμός τώρα 5,4 Ρίχτερ Νικαράγουα

Ωστόσο, να τονιστεί πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία και για τους σεισμούς που χτυπάνε αυτή την περίοδο την Κρήτη! Δείτε όλα όσα αποκάλυψε γνωστός σεισμολόγος

Ο μεγαλύτερος σεισμός που είχε συμβεί στη Νικαράγουα ήταν το 2014

Τότε τα μέσα είχαν γράψει χαρακτηριστικά:

"Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά από την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά στην πρωτεύουσα της Νικαράγουα, Μανάγκουα.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ζημιές έχουν υποστεί αρκετά κτίρια, ενώ, σύμφωνα με το Reuters, από την πρώτη στιγμή σημειώνονται εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και υπάρχουν προβλήματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες σε κάποιες περιοχές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε βόρεια της Μανάγκουα, 22,5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Ναγκαρότε. Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης ήταν ιδιαίτερα μικρό, μόλις 10 χιλιόμετρα, ενώ σημειώθηκε στις 23:27 τοπική ώρα (02:37 ώρα Ελλάδος)."

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι ο σεισμός ήταν της τάξης των 6,4 βαθμών.