Σεισμός στην Κόρινθο

Πόσα Ρίχτερ;

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Σεισμός στην Κόρινθο

Σεισμός στην Κόρινθο το απόγευμα της Τρίτης. Η σεισμική δόνηση είχε μικρό εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο ήταν 18 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της περιοχής.

Σεισμός σημειώθηκε στην Κόρινθο και ταρακουνήθηκε όλη η περιοχή. Πόσα Ρίχτερ ήταν; Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών η σεισμική δόνηση ήταν 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο ήταν 18 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κορίνθου. Μάλιστα ακόμα ένας σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες και στην Αλεξανδρούπολη. Δείτε εδώ αναλυτικά σε ποιο σημείο «χτύπησε» ο Εγκέλαδος.

Σεισμός στην Κρήτη

Σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη το απόγευμα της Δευτέρας. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 15,1 χλμ. και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 89 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Άρβης, ενώ χθες υπήρξε ένας ισχυρός σεισμός στα 5.1 Ρίχτερ.

Σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 15,1 χλμ. και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 89 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Άρβης, ενώ χθες υπήρξε ένας ισχυρός σεισμός στα 5.1 Ρίχτερ.

Δυνατός σεισμός 5,4 Ρίχτερ το μεσημέρι της Κυριακής

Σεισμό μεγέθους 5,4 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νικαράγουα, το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου.

Ο σεισμός έγινε 37 χλμ νοτιοδυτικά της περιοχής Masachapa στη Νικαράγουα. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 60 χλμ. Με τον Εγκέλαδο να «χτυπάει» πριν 2 μέρες με ισχυρή σεισμική δόνηση και την Ιαπωνία.

Σεισμός τώρα 5,4 Ρίχτερ Νικαράγουα

Ωστόσο, να τονιστεί πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία και για τους σεισμούς που χτυπάνε αυτή την περίοδο την Κρήτη! Δείτε όλα όσα αποκάλυψε γνωστός σεισμολόγος