Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα

Βγήκε η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ για τον αριθμό των κρουσμάτων λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα. Δεκαπέντε λοιπόν είναι τα νέα, ενώ ο συνολικός αριθμός είναι 3390, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αστρολόγος αποκαλύπτει: Αυτό το ζώδιο φταίει που ο κορωνοϊός γονάτισε την Ιταλία

Τι έδειξαν τα δείγματα στην Ξάνθη - Σε απομόνωση 32 κάτοικοι στον Εχίνο

Τι έδειξαν τα δείγματα στην Ξάνθη που εντοπίστηκαν την Κυριακή 21 Ιουνίου στη Ροδόπη και ένα στο δήμο Μύκης. Σε απομόνωση μπήκαν 32 κάτοικοι στον Εχίνο, ενώ αναμένεται απόφαση για το τι θα συμβεί με τα μέτρα.

Μικρή διασπορά της νόσου δείχνουν μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των δειγμάτων τεστ COVID-19 στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Όπως είπε στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραμίδης η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η περιοχή θα ξεπεράσει σύντομα και το δεύτερο κύμα κορονοϊού.

«Συνεχίζουμε να συλλέγουμε δείγματα και ο κόσμος αυτή τη φορά πειθαρχεί. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στα τεστ και αυτό βοηθά να σχηματίσουμε πληρέστερη υγειονομική εικόνα της περιοχής. Το κατά πόσο θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα το επόμενο διάστημα εξαρτάται από το σύνολο των αποτελεσμάτων των τεστ. Μέχρι στιγμής υπάρχει μικρή διασπορά του ιού» δήλωσε στο ethnos.gr o κ. Ευφραιμίδης. Δείτε και πόσοι είναι οι νεκροί στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό είναι ότι μόλις τρία νέα κρούσματα εντοπίστηκαν την Κυριακή 21 Ιουνίου στη Ροδόπη και ένα στο δήμο Μύκης στην Ξάνθη, ενώ κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό επιχειρούν καθημερινά με εντατικούς ελέγχους, έχοντας ξεπεράσει τα χίλια τεστ στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι να αποτυπωθεί η κατάσταση σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της περιοχής, ώστε σε συνδυασμό με την εντατική ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να περιοριστεί η συρροή κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Αναμένουν άρση της καραντίνας στο Αγίασμα

Το βράδυ της Τρίτης 22 Ιουνίου λήγει η επταήμερη καραντίνα στον οικισμό Αγίασμα του δήμου Ιάσμου.

«Εκτιμούμε ότι αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση θα υπάρξει αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και άρση της καραντίνας. Από τα 263 δείγματα τα 150 τουλάχιστον έχουν βγει αρνητικά. Ο κόσμος τηρεί κατά γράμμα τα μέτρα. Μέχρι την Τρίτη το απόγευμα αναμένεται να βγουν και τα τελευταία αποτελέσματα των τεστ τα οποία και θα καθορίσουν την συνέχιση των περιοριστικών μέτρων ή όχι» είπε στο ethnos.gr o Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Ενδεικτικό της τήρησης των μέτρων στην περιοχή είναι και το γεγονός ότι στον οικισμό Αγίασμα από τους συνολικά 200 κατοίκους οι 162 έκαναν το τεστ. Συνολικά ο αριθμός των επιβεβαιωμένων και επίσημων κρουσμάτων για τον Δήμο Ιάσμου ανέρχεται στα έξι, πέντε στο Αγίασμα και ένα στην Πελεκητή.

Σε απομόνωση 32 κάτοικοι στον Εχίνο

Έρημη περιοχή θυμίζει τις τελευταίες μέρες η κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης, ΠΕ Ξάνθης. Οι κάτοικοι παρά τις πρώτες αντιδράσεις τηρούν απόλυτα τα περιοριστικά μέτρα και βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό με στόχο την αποφυγή της διασποράς της νόσου. «Έχουμε 32 άτομα τα οποία έχουν βγει θετικά στον κορονοϊό και βρίσκονται σε απομόνωση. Όλοι τηρούν πιστά τα μέτρα και περιμένουμε τις νέες ανακοινώσεις την Παρασκευή 26 Ιουνίου» δήλωσε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Μπουγιουκλού Χουσεϊν ο οποίος κατάγεται από τον Εχίνο.

Δεν λειτουργούν Δικαστήρια και λαϊκές αγορές

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν τα ποινικά δικαστήρια στην Ξάνθη για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας λόγω των κρουσμάτων κορονοιού εώς και την Τετάρτη 15 Ιουλίου όπως αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα, τόσο στην πόλη της Ξάνθης όσο και σε όμορους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, έχει απαγορευτεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών, με τους πωλητές και τους παραγωγούς να εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη κατάσταση, που έχει ως αποτέλεσμα -όπως υπογραμμίζουν με ανακοίνωσή τους- την οικονομική αποδυνάμωση των ίδιων και των οικογενειών τους.

πηγή: ethnos.gr