Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Η ανατριχιαστική στιγμή που η Βικτώρια Καρύδα κοιτάει στα μάτια τους φερόμενους δολοφόνους του άντρα της

Όλα όσα έγιναν στη δίκη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Η ανατριχιαστική στιγμή που η Βικτώρια Καρύδα κοιτάει στα μάτια τους φερόμενους δολοφόνους του άντρα της

Για πρώτη φορά η Βικτώρια Καρύδα κοίταξε στα μάτια τους φερόμενους δολοφόνους του συζύγου της, Γιάννη Μακρή, και η συγκεκριμένη στιγμή στο δικαστήριο ήτα ανατριχιαστική.

Παρά το γεγονός πως το δικαστήριο το πρωί προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και νομιμοποιήθηκαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, ενώ, λήφθηκαν και ειδικά χωροταξικά μέτρα εντός της αίθουσας λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, προτιμήθηκε από το προεδρείο η εκδίκαση δύο άλλων υποθέσεων, με σύντομη ακροαματική διαδικασία.

Αντίθετα, η δίκη για την δολοφονία του επιχειρηματία πρόκειται να διαρκέσει αρκετά καθώς έχουν κληθεί 25 μάρτυρες κατηγορίας και πραγματογνώμονες.

Η Βικτώρια Καρύδα "έσπασε" τη σιωπή της - «Τα παιδιά μου είδαν τη δολοφονία του πατέρα τους»

Το μόνο βέβαιο είναι πως η ολοκλήρωση της πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2020 όταν και λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του 32χρονου κατηγορούμενου, φερόμενου εκτελεστή, του 46χρονου επιχειρηματία.

Εκτός από τον 32χρονο Βούλγαρο φερόμενο ως εκτελεστή στο εδώλιο κάθεται και ο αδελφός του. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και δηλώνουν αθώοι.

Ωστόσο, βίντεο από την ώρα της εκτέλεσης του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή δείχνει, σύμφωνα με τη δικογραφία, έναν άνδρα με το σωματότυπό του κατηγορουμένου να πυροβολεί εναντίον του επιχειρηματία.

Βικτώρια Καρύδα: Ο φερόμενος δολοφόνος του Γιάννη Μακρή ξεσπά - «Η κατηγορία είναι τρελή»

Βικτώρια Καρύδα δίκη Γιάννη Μακρή

Ξέσπασε μέσα από τη φυλακή ο φερόμενος ως δολοφόνος του Γιάννη Μακρή. Ο κατηγορούμενος λέει πως η κατηγορία είναι τρελή και περιμένει το δικαστήριο που θα ξεκινήσει την 1η Ιούλη 2020. Δύσκολες ώρες για την Βικτώρια Καρύδα.

Ο Βούλγαρος κατηγορούμενος μίλησε σήμερα για πρώτη φόρα στην Τασούλα Παπανικολάου και κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και έδωσε τη δική του εκδοχή για την υπόθεση.

«Θα πρέπει να επαναλάβω ότι είμαι αθώος. Ούτε εγώ, ούτε ο αδερφός μου έχουμε σχέση με αυτό το σκληρό έγκλημα. Ήρθα στην Ελλάδα, όπως έκανα τόσες πολλές φορές στο παρελθόν, επειδή αγαπώ την Ελλάδα. Ήθελα να φέρω την οικογένειά μου και τον νεογέννητο γιο μου να ζήσουν εδώ», λέει μέσα από τη φυλακή και συνεχίζει, «Δεν είμαι δολοφόνος. Δεν είμαι εγκληματίας. Ήρθα στην Ελλάδα με το δικό μου όνομα, διαβατήριο και πιστωτικές κάρτες. Νοίκιασα δωμάτιο στο ξενοδοχείο, ταξίδεψα με το αεροπλάνο και νοίκιασα αυτοκίνητα, όλα με το διαβατήριο μου. Δεν προσπάθησα ποτέ να κρυφτώ, δεν είχα τίποτα να κρύψω. Ένας επαγγελματίας εγκληματίας συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Δεν είχα κίνητρο να σκοτώσω τον Μακρή».

Πριν λίγες ημέρες η Βικτώρια Καρύδα τους έκανε όλους να «λυγίσουν» με την αποκάλυψη πως τα παιδιά της, είδαν την δολοφονία του πατέρα τους σε βίντεο.

«Η κατηγορία είναι τρελή» - Ξέσπασε ο φερόμενος δολοφόνος του Γιάννη Μακρή

«Λένε ότι πυροβόλησα τον Μακρή και επέστρεψα στο ξενοδοχείο μου με το νοικιασμένο αυτοκίνητο. Πέρασα τη νύχτα και μετά παρέδωσα το νοικιασμένο αυτοκίνητο με όλο το DNA μου και έκανα αεροπορική κράτηση για το επόμενο απόγευμα να επιστρέψω σπίτι μου. Ότι ήρθα (στην Ελλάδα) μερικούς μήνες αργότερα και πήγα στο ίδιο ξενοδοχείο και στο ίδιο γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Γλυφάδα. Η κατηγορία είναι τρελή. Δεν έχω σχέση με το έγκλημα, δεν έκανα τίποτα λάθος. Δεν ήξερα τον Μακρή και φυσικά δεν είχα κίνητρο για να τον σκοτώσω», επισημαίνει σε άλλο σημείο ο Βούλγαρος κατηγορούμενος..

«Γι΄αυτό δεν έχουν βρει μεταφορές χρημάτων, καμία σύνδεση, κανένα κίνητρο και καμία σχέση με τον Μακρή. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα με ακούσει. θα κηρύξει την αθωότητά μου και θα μου επιτρέψει να δω ξανά το μωρό και την οικογένειά μου», λέει αναφερόμενος στην επικείμενη δίκη.