Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα - Τι έδειξαν τα τεστ που έκαναν οι τουρίστες;

Δείτε αναλυτικά...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα - Τι έδειξαν τα τεστ που έκαναν οι τουρίστες;

Μόλις δύο είναι τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στα 1.972 δείγματα που ελήφθησαν χθες από ταξιδιώτες στα ελληνικά αεροδρόμια. Τι λέει η ανακοίνωση για την Ελλάδα;

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον κορωνοϊό

Ειδικότερα, 1.032 δείγματα που ελέγχθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας ήταν όλα αρνητικά. Το ίδιο συμβαίνει και με 550 δείγματα που είχαν συλλεχθεί από τουρίστες που έφθασαν χθες στην Κρήτη. Από τον Προμαχώνα έγιναν 388 έλεγχοι σε ταξιδιώτες και βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα.

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.458, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

Τα 785 κρούσματα (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οκτώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός ανακοίνωση

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Σε καραντίνα να σημειώσουμε πως βρίσκονται δήμοι στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Βγήκαν τα αποτελέσματα για τα 250 τεστ που έγιναν σε τουρίστες στο αεροδρόμιο

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί τα πρώτα 250 τεστ τουριστών για τον κορωνοϊό από το Ηράκλειο Κρήτης βγήκαν όλα αρνητικά. Στη διάρκεια της ημέρας θα ανακοινώνονται συνεχώς τα αποτελέσματα των τουλάχιστον 6.500 ελέγχων που έγιναν σε ισάριθμους επιβάτες περίπου 235 διεθνών πτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου στους επιβάτες διεθνών των πτήσεων γίνεται με τη χρήση ενός «έξυπνου» αλγόριθμου που υπολογίζει, με βάση το QR code που θα επιδεικνύουν υποχρεωτικά οι ταξιδιώτες, αν αυτοί έχουν υψηλότερες πιθανότητες να είναι φορείς του κορωνοϊού. Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Ζάκυνθο