Έκτακτο δελτίο καιρού: Έντονα φαινόμενα και την Τρίτη - Που θα ρίξει χαλάζι;

Μεγάλη προσοχή

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έκτακτο δελτίο καιρού: Έντονα φαινόμενα και την Τρίτη - Που θα ρίξει χαλάζι;

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το Meteo για την Τρίτη. Για ακόμη μια ημέρα, πολλές περιοχές θα έχουν έντονα φαινόμενα και θα ρίξει μέχρι και χαλάζι.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Κεντρικής Μακεδονίας και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα, που τοπικά θα είναι έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 36, στην Ήπειρο από 15 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου 18 έως 34 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 33 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από αργά το απόγευμα θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση στα 7 με 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και από τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Ωστόσο και ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τον καιρό. Ξεσπούν μπουρίνια σήμερα και δείτε αναλυτικά που.

Στην Αττική αναμένεται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με σημαντική πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται τοπικά να είναι έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Πηγή: Protothema.gr

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα από την ΕΜΥ

καιρός σήμερα 6/7

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στη Μακεδονία άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους έντονα στα ηπειρωτικά. Εξασθένηση το βράδυ.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά, κυρίως στη Θεσσαλία και πιθανώς τις Σποράδες, θα είναι κατά τόπους έντονα. Το βράδυ στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τη Θεσσαλία, ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Και μιας και μιλήσαμε για την πρόβλεψη του καιρού, διαβάστε εδώ τις αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα 6/7

Η μέχρι στιγμής πρόβλεψη για αύριο

Στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στην Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου, όπου πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι στα βόρεια τις βραδινές ώρες, και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.