Προσοχή! Εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί φορείς κορωνοϊού σε αυτό το νησί της Ελλάδας

Το δήλωσαν με ανάρτηση στο Facebook

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Προσοχή! Εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί φορείς κορωνοϊού σε αυτό το νησί της Ελλάδας

Ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Θάσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου του νησιού.Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στο Facebook, ο Δήμος Θάσου ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε η «ύπαρξη ασυμπτωματικών φορέων του ιού Covid 19».

Η επιβεβαίωση πραγματοποιήθηκε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδό τους στη χώρα μας. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω τουρίστες είναι ασυμπτωματικοί στη νόσο και έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Διανύουμε μια “διαφορετική” τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία».

Θάσος κρούσματα κορωνοϊού

Δείτε εδώ και την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΟΥ για τον φονικό ιό.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

κορωνοϊός κρούσματα σε νησιά

Σε 27 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που βγήκε για σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου.

Τα 14 από τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3589, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

868 (24.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1941 (54.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Να σημειώσουμε πως πέθανε μια γυναίκα στο Σωτηρία από κορωνοϊό.