Κορωνοϊός: Θετικό κοριτσάκι σε κατασκήνωση

Συναγερμός στην Μακεδονία

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Θετικό κοριτσάκι σε κατασκήνωση

Συναγερμός στη Μακεδονία καθώς ένα κοριτσάκι βρέθηκε θετικό σε κορωνοϊό ενώ ήταν σε κατασκήνωση, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Με τα πρώτα συμπτώματα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και μετά από εξετάσεις που της έδιναν διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ιό και ακολουθήθηκαν τα απαιτούμενα πρωτόκολλα διαχείρισης του περιστατικού. Πλέον έχουν ενημερωθεί όλοι οι γονείς και φυσικά θα ιχνηλατηθούν οι επαφές του παιδιού. Να σημειώσουμε πως ίχνη κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε συσκευασίες με γαρίδες

Κορωνοϊός: Θετικά τα 7 από τα 45 δείγματα Σέρβων στο Πευκί Ευβοίας

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν επτά Σέρβοι τουρίστες από τους 45, οι οποίοι υποβλήθησαν σε τεστ, στο Πευκί Ευβοίας, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με το LamiaReport.

Η τελευταία, αυτή εξέλιξη, έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές, ενώ μαζί με τη 38χρονη που ανιχνεύθηκε στον Προμαχώνα, 8 Σέρβοι τουρίστες είναι θετικοί στον ιό αν και τελείως ασυμπτωματικοί.

Από την Πολιτική Προστασία και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, αναμένεται η απόφαση για τη διαχείριση των περιστατικών, τα όποια λογικά θα πρέπει να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα τους, μαζί με το σύνολο των Σέρβων τουριστών από την Αιδηψό, οι οποίοι βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν τα σύνορα είναι κλειστά για τους Σέρβους επισκέπτες.

Προμαχώνας: 29 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε τουρίστες

Σύμφωνα με πληροφορίες, 29 τουρίστες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έπειτα από τεστ στα οποία υπεβλήθησαν σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Πρόκειται για ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, ανακοινώθηκαν 50 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3672, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δείτε εδώ κατά πόσο έχουν αυξηθεί σε σχέση με προχθές.

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα , συγκεκριμένα στην Λάρισα

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.