Προς απαγόρευση τα πανηγύρια - Τα νέα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης

Τι αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Προς απαγόρευση τα πανηγύρια - Τα νέα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης

Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό εξήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά και την αύξηση των κρουσμάτων, με τα πανηγύρια να οδεύουν προς την απαγόρευση για την αποφυγή της εξάπλωσης του φονικού ιού στη χώρα.

  • Εντείνονται οι έλεγχοι στις Πύλες εισόδου της χώρας, με έμφαση στον Προμαχώνα
  • Από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα τεστ στον Προμαχώνα. Κυρώσεις για πλαστά και παραπλανητικά τεστ.
  • Ενισχύονται οι έλεγχοι για εισόδους από την Αλβανία. Εντείνονται σε Κακαβιά.
  • Ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από τις 15 Ιουλίου και τη Σουηδία από τις 22 Ιουλίου.
  • Εξετάζεται το άνοιγμα των συνόρων σε άλλες χώρες εκτός ΕΕ όπως στις ΗΠΑ, από τις 30 Ιουλίου μόνο με αρνητικό τεστ.
  • Ζητήθηκε από την επιτροπή να εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τέλη Ιουλίου.

Στέλιος Πέτσας νέα μέτρα

Δείτε εδώ την χθεσινή ενημέρωση για τα νέα κρούσματα που σημειώθηκαν στη χώρα μας.

Χρυσοχοΐδης στον ΣΚΑΪ: Δεν μπορεί η αστυνομία να διαλύει πανηγύρια

Νωρίτερα το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης εκτίμησε ότι θα ληφθούν αποφάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για τα πανηγύρια ενώ σημείωσε ότι αν απαγορευθούν, θα επιβληθεί ο νόμος.

«Δεν μπορεί η αστυνομία να πάει να διαλύσει ένα πανηγύρι, θα πρέπει οι τοπικοί άρχοντες να αναλάβουν την ευθύνη» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: iefimerida.gr

Με τα πανηγύρια να πηγαίνουν προς την απαγόρευση, σημειώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΑΠΘ

Με κορωνοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια της Ιατρικής του ΑΠΘ. Η νεαρή κοπέλα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωση βρίσκεται στο 3ο έτος των σπουδών της και έκανε την πρακτική της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η φοιτήτρια Ιατρικής δεν έχει συμπτώματα και παραμένει στο σπίτι της. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι το συμβάν επιβεβαίωσε στην τοπική ιστοσελίδα voria.gr και ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής. Αστέριος Καραγιάννης.

Όπως εξήγησε η φοιτήτρια έκανε την πρακτική της άσκηση και ενδεχομένως από εκεί να μολύνθηκε με τον ιό. «Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα από πού κόλλησε. Πάντως, ήδη γίνεται έλεγχος και στις υπόλοιπες συμφοιτήτριές της με τις οποίες ήταν μαζί στην πρακτική άσκηση», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το πανεπιστήμιο είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας καθώς όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται εξ αποστάσεως» δήλωσε ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Θεόδωρος Δαρδαβέσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό είναι μεμονωμένο, θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διασποράς εντός του πανεπιστημίου.

Πηγή: iefimerida.gr