Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Λευκάδα! 5μελής οικογένεια βρέθηκε θετική

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Λευκάδα! 5μελής οικογένεια βρέθηκε θετική

Πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή.

Tη Δευτέρα η οικογένεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τους γονείς να έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για τον κορωνοϊό Σύμφωνα με το epiruspost, η οικογένεια έκανε διακοπές με ιστιοπλοϊκό το οποίο είχε δέσει στην περιοχή της Λευκάδας.

Ο πρώτος που βρέθηκε θετικός στον ιό ήταν ο πατέρας ο οποίος είχε μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας της Λευκάδας. Από την δειγματοληψία που ακολούθησε βρέθηκε θετική η σύζυγός του ενώ τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικά και τα τρία τους παιδιά.

Τα συμπτώματα που παρουσίασαν

Λόγω του υψηλού πυρετού που παρουσίαζαν μεταφέρθηκαν και οι πέντε στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου η οποία για μία ακόμη φορά έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μιλώντας στο Epiruspost τόνισε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση κρουσμάτων που εκδηλώνονται κι αυτό το διάστημα. Δείτε τα έκτακτα μέτρα από την Κυβέρνηση μετά τα θετικά κρούσματα

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου

Το απόγευμα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου επιβεβαίωσε την μεταφορά των Σέρβων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Στην επίσημη ενημέρωση αναφέρει: «Πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Σήμερα η οικογένεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τους γονείς να έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για τον Covid-19.

Τα τρία ανήλικα παιδιά τους, που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου».

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Κορωνοϊός: 24 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 24.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3826 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.5%
άνδρες. Από το σύνολο των 3826 κρουσμάτων, 1007 (26.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2002 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Ενώ τα κρούσματα στη χώρα μας αυξάνονται, στην Κάτω Αχαΐα οργανώθηκε ένα beach party με απίστευτο συνωστισμό. Δείτε εδώ βίντεο από το συμβάν.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (75.0% άνδρες).

Συνολικά έχουν καταγραφεί 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.